Cübbeli Ahmet Hocadan çalışan kadın ve ateist üniversitesi çıkışı

Cübbeli Ahmet Hocadan çalışan kadın ve ateist üniversitesi çıkışı

İslam hiçbir zaman kadına çalışmayı emretmez. ‘Nasıl yani kocam bakamıyor.’ O zaman devlet bakacak. Yani kadın hiçbir zaman çalışmaz.

Kur'an-ı Kerim'de kadının her zaman korunduğunu ifade eden Cübbeli Ahmet Hoca, "Kur'an-ı Azimüşşan da sanki böyle kadınlara negatif ayrımcılık varmış gibi konuşuyorlar." dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca, "Böyle bir yaklaşım tarzına girdiler. Marmara İlahiyat'tan şuradan buradan bayağı bir hazırlıklar yaptılar. Doçentleri falan kullandılar. Burada Allah'ın ayetlerini taşla pirinç ayıklar gibi ayıkladılar. Nas hüküm sabitse içtihat fayda etmez. İslam toplumsal adaleti temin için var." ifadelerini kullandı.

'Dinimizde kadına çalışma emri verilmemiştir'

İslam Dini'nin hiçbir zaman kadına çalışma emri vermediğini belirten Cübbeli Ahmet Hoca, şunları söyledi:

"Dinimiz erkeğe ev bakma yükümlülüğü verdiği için kadınlar mirastan yarım pay alır. İslam hiçbir zaman kadına çalışmayı emretmez. ‘Nasıl yani kocam bakamıyor.’ O zaman devlet bakacak. Yani kadın hiçbir zaman çalışmaz. Kadının çocuğu var bu bir. İkincisi kadınların erkeklerle muhatap olma konusunda İslam’ın sınırları var. Yani İslam kadına her zaman hakkını kocası tarafıyla verdiği için ve kocası yoksa devlet tarafından verdiği için mirastan kadına yarım pay veriyor. Neden? Çünkü bakımı devlet garantisi ve güvencesinde. Kocası bakmasa bile amcası olmasa dayısı olmasa kimsesi olmasa bile devlet bakmak zorunda. İslam hiçbir zaman kadına git erkeklerin arasında çalış para kazan dememiştir."

'İslam kadınları koruyor'

Cübbeli Ahmet Hoca, "Kur'an-ı Kerim'de kadın korunmuş olduğu halde Feministler, ‘niye böyle oluyor?’ diye soruyorlar. Sen Müslüman mısın? Müslümanım. Kuran'a inanıyor musun? İnanıyorum. Kuran-ı Kerim kıyamete kadar değişecek mi? Değişmeyecek. Allah-u Teala bugünleri biliyor muydu? Biliyordu. Kıyamete kadar olacakları biliyor muydu? Biliyordu. Sen bu ayette nasıl değişiklik teklif ediyorsun? Şimdi bunlar Feminist falan değil. Olayları dinsizliğe döndü. Çünkü Kur'an'ın ayeti ile çatışıyorlar." şeklinde konuştu.

'Sözde ilahiyatçılar ayetlerle çatışıyor'

Günümüzde bazı ilahiyatçıların da Kur'an-ı Kerim ayetleri ile çatıştığını belirten Cübbeli Ahmet Hoca şöyle devam etti:

"Millet da zannediyor ki bunlar ateist falan. Halbuki öyle değil. Başörtülü Doçent falan bunları savunanlar. Tefsir okuyorlar. Hadisçiler. Kuran-ı Kerim bir erkek iki kadın şahit diyor. Kadın çıkmış, ‘bizim aklımız noksan mı?’ diye soruyor.  Kardeşim bu para meselesi. Senet meselesi. Mal canın yongası derler. Adamın damarına bastığında parasının gideceğini anlarsa kadını tehdit eder baskı yapar. Normalde Allah-u Teala diyor ki ‘kadın hiç olmasın iki erkek olsun’ ama kadın icabet ettiğinde 2 kadın olsun ki bunlar birbirlerine destek olsunlar. Kadın baskı altına alınmasın. Bir kadın olduğu zaman onu bastırır. Yani aslında kadını kolluyor. Onlar da burada Allah'ın kadını kolladığını anlamıyor. ‘İkimiz niye bir erkek ediyoruz?’  diye soruyor."

Ateistler Üniversitesi kurulsun

Cübbeli Ahmet Hoca sözlerine şöyle devam etti:

"Adam sözde ilahiyatçı ama ayet yolunda durmuyor. Ondan sonra Fransa ayetlerin değiştirilmesini isteyince itiraz ediyorlar. Fransa tabii ki cihad ayetleri değiştirir. Çünkü ucu onlara dokunuyor. Sen içimizdeki Fransızları neden görmüyorsun? İlahiyatta adam diyor ki ‘Kehf Suresi ve ayetleri bence değiştirilmeli.’ Bu adam hala ilahiyatta ders veriyor. Mustafa Öztürk, ‘Arabın cenneti diyor.’ ‘Giresun'da daha yeşillik var gelsinler.’ diyor. ‘Giresun'u görsünler.’ diyor. Kur'an'daki Cennet tarifinde ayet, ‘erkekler bilezik takacaklar’ diyor. Bu da diyor ki ‘af edersin Beyoğlu'na çık sana ne derler?’ Kur'an'daki Cennet tasviri için bunu söylüyor. Bu adam hala tefsir profesörü. Yani Fransız ayet değiştirilsin deyince her yer ayağa kalkıyor. İçimizde bu düşünceleri savunan Profesör kalkmış çocuğumuza Kur'an öğretiyor. Ben diyorum ki bunlar işsiz kalmasın. Ben kimsenin işsiz kalmasına razı değilim.

"Ateistler Üniversitesi kurulsun. Kur'an düşmanları Üniversitesi kurulsun. Dekan yap itiraz etmeyeceğim. Ama bu tezatlar olmaz. Başı kapalı diye, bizim partimize rey veriyor diye, bize üye diye, kalkacak Kur'an'da Ayet ve hadisle dalga geçecek. Ona bir şey demeyeceğiz. Birisi çıkıp haşa Peygamberimize gurur iftirası atacak, öbürü çıkıp Bakara Suresi ile alay edecek. Onlara çıtımız çıkmayacak. Ondan sonra Fransa’ya itiraz edeceğiz!"

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
10 Yorum