Cübbeli Ahmet Hoca: Said Nursi gibi âlimlerin gizli gizli ektiği tohumlar...

Cübbeli Ahmet Hoca: Said Nursi gibi âlimlerin gizli gizli ektiği tohumlar...

Cübbeli Ahmet Hoca: "O tohumları Allah dostları ekti" dedi

Risale Haber - Haber Merkezi

Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmud Ünlü, Vahdet'teki yazısında Bediüzzaman Said Nursi hazretleri, Ali Haydar Efendi Hazretleri, Hilmi Tunahan Hazretleri gibi âlimlerden bahsederek Allah demenin yasak olduğu dönemlerde bu zatların gizli gizli ektiği tohumların İslam'ı silme gayretini akim bıraktığını yazdı.

Cübbeli Ahmet Hoca; yazısının devamında medrese eğitiminin de önemine dikkat çekerek "bizim çocuktan ne olur?" demeyin. "Bir âlim yetişir, bulunduğu şehrin çehresini değiştirir. Bir alim yetişir, Türkiye’yi değiştirir. Bir Allah dostu çıkar, dünyayı değiştirir." dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca'nın "İslam alemi Türkiye'siz bir şey yapamıyor" başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

Bu sancak nerede düştüyse Rabbim oradan kaldıracak inşallah. Osmanlı sancağı, hilafet bu vatanda düştüyse buradan kalkacak. Bakın Arabı, Acemi bir şey yapamıyor Türkiyesiz. 200 milyon Arap âlemi var. 50 küsur küçük, küçük devletler var. Görüyorsunuz vaziyetlerini, hepsi gâvurların uşağı olmuş. Türkiye yakın zamanda bu uşaklıktan kurtulacak inşallah. Gençler biraz biraz uyanacak inşallah. Yeni nesiller üstümüzdeki bu ambargoyu, Amerika’nın, gavurların istimlakini kaldıracak inşallah.

HER ŞEYİ 2023’E KADAR BAĞLAMIŞLAR

Bu nedir yahu? Müstemleke gibi altınını çıkaramazsın, petrolünü arayamazsın, madenini kullanamazsın, istediğini yapamazsın. Gitmişler bir şeylere imza atmışlar, 2023’e kadar bağlamışlar. “Yok Sevr şurada bitecek, yok Lozan burada bitecek” derken 100 senede milletin maddi, manevi bütün kaynaklarını, kutsallarını, ahlakını ve kültürünü bitirdiler.

ALLAH DOSTLARI TOHUMLARI EKTİ

Son nefes verilmek üzereyken Allah’ın dostları vasıtasıyla yeniden tohumlar atıldı. Ali Haydar Efendi Hazretleri, Hilmi Tunahan Hazretleri, Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri gibi zatlar saymakla bitmez.

Gâvurlar tam “Milleti gâvur ettik, edeceğiz, İslam’ın adını bile sildik sileceğiz” derken bu mübarekler gizli gizli, her bölgenin kendi âlimleri Allah demenin yasak olduğu dönemlerde, jandarmalarla bastıkları dönemlerde bu mübarek âlimler, veliler gizli gizli tohumları ektiler. Tabi ki Mahmud Efendi Hazretlerimiz, Ali Haydar Efendi’den sancağı aldı.

BİR ÂLİM DÜNYAYI DEĞİŞTİRİR

Şimdi bu tohumlar yeşerdi elhamdülillah. Her tarafa meyve verdi, ürün verdi, dağıtılıyor elhamdülillah. Ve bu vasıtayla siz de bu medreselere sahip çıkarak kızlarınızı, erkekleriniz, diploma peşinde koşturmayın. Birkaç tane çocuğunuz var.

Hiç olmazsa bir tanesini medreseye verin. Bir âlim yetişir, bulunduğu şehrin çehresini değiştirir. Bir alim yetişir, Türkiye’yi değiştirir.

Bir Allah dostu çıkar, dünyayı değiştirir. Onun için “Bizim çocuktan ne olur” demeyin. Okutalım, ecdadımızın yolundan yürütelim inşallah. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
15 Yorum