Covıd-19 nedeniyle yetersiz beslenen binlerce çocuk ölebilir

Covıd-19 nedeniyle yetersiz beslenen binlerce çocuk ölebilir

​Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Covid-19 krizi nedeniyle bu yıl ayda 10 bini aşkın çocuğun açlıktan ölebileceğine dikkat çekti.

WHO Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, BM Gıda ve Tarım (FAO) konferansında yaptığı konuşmada, Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle sahra altı Afrika ve Güney Asya'da çocuklardaki yetersiz beslenme oranlarında yüzde 14 artış (6,7 milyonu aşkın kişi) beklediklerini söyledi.

Ghebreyesus, "Fakirler geride kalırken zenginlerin sağlıklı beslenmeye erişebileceği bir dünyayı kabul edemeyiz... Zenginler evde kalmayı göze alabilir fakat fakirler işe gitmek zorunda."  dedi.

Ghebreyesus, "Ülkeler, çocukluk dönemi beslenme programlarını genişletirse, sağlıksız gıdaların pazarlanmasını azaltırsa ve tüketiciler arasında daha iyi gıda tercihleri sağlamak için mali politikalar kullanırsa milyonlarca hayat kurtarılabilir." İfadelerini kullandı.

Covid-19'un; hayatın kırılgan, sağlığın değerli olduğunu ve sağlıklı beslenmenin sadece zenginler için olmadığını, bir insan hakkı olduğunu hatırlattığını söyleyen Ghebreyesus, " Pandemi, temel hizmetler, aşılama, aile planlamasında, çocuk beslenmesi ve daha pek çok konuda ciddi aksamalara neden oldu." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.