Çorum’da Kutlu Doğum coşkusu

Çorum’da Kutlu Doğum coşkusu

Çorum Yeni Asya Hanım okuyucuları tarafından kutlu doğum haftası münasebetiyle “Risale-i Nura göre Peygamberimizin Ahlâkı” konulu konferans geçen Cuma günü Turgut Özal İş Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Nurhan Kovancı'nın haberi

Çorum’dan, civar il ve ilçelerden gelen katılımcılar ile güzel ve sıcak bir atmosfer de geçen konferansın sunuculuğunu Betül Karabudak’ın yaptığı konferansa konuşmacı olarak davet edilen eğitimci-yazar Fatma Nur Hacınebioğlu katıldı. Program Canan Erdal’ın Kur’ân-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açış konuşmasını yapan Nurhan Kovancı, insanlığın insaniyete dair her şeyi Peygamberimiz Hz. Muhammed’den (asm) öğrendiğini belirterek, bu zamanda insanlığın O’nu tanıyamamanın, sünnetini yaşayamamanın sıkıntısını yaşadığını dile getirdi.

Fatma Nur Hacınebioğlu, “Her şeyin bir bülbülü olduğu gibi, insanlığın da bülbülü peygamberimizdir” diyerek başladığı konuşmasında Efendimizin adalet, ciddiyet ve sadakat yönleriyle insanlığa harika bir model oğlunu belirtti. Hacınebioğlu, Peygamberimizin istişareye çok ehemmiyet verdiğini, mütebessim bir insan olduğunu, fakirlere, kimsesizlere, kölelere çok şefkatli olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Efendimizin devlet başkanı olarak bizzat halkına hizmet etmesi, idarede dahi harika bir model olduğunu göstermektedir. İlk vahiy geldiğinde ilk eşine, hayat arkadaşına gitmesi ve ciddî meselelerini dahi en yakın sırdaşı ile paylaşması ailevi hayatta da insanlığa bir model olmuştur. Onu tanıdığımızda ancak iyi ahlâklı bir insan olabiliriz. O gerçek bir delildir. Cenab-ı Hakkın varlığına birliğine konuşan bir delildir. Allah’ın Samed ismine ayine olduğundan kâinat nurlanmıştır. Kâinatın tanıtıcısı, insanlığın en şereflisidir. Allah’ı çok seviyoruz, bu sevgimizi en güzel Onun sevgilisi olan Peygamberimizi (asm) model alarak gösterebiliriz, diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşma sonrasında Ayşe Gökçek’in “Gül Ahmed’im” ilâhisi hanımlar tarafından ilgiyle dinlendi. Sema Gümüş ise şiir okudu ve program oratoryo ile sonlandırıldı. Çorumluların ilgi ile takip ettiği konferans bitiminde davetlilere gülsuyu ve tatlı ikramında bulunuldu. Gülle özdeşleşen Peygamberimizin hatırlanmasına vesile olması dileğiyle katılımcılara gül dağıtıldı.

Yeni Asya