Coronavirüsle Kemalizm'in din, Atatürk'ün ilah algılandığı bir kez daha görüldüğü

Coronavirüsle Kemalizm'in din, Atatürk'ün ilah algılandığı bir kez daha görüldüğü

Prof. Atilla Yayla: Müslümansanız camiye gidin, umreye gidin. Hıristiyansanız kiliseye koşun. Bir inancınız yoksa...

RİSALEHABER

Çin'in Vuhan kentinte ortaya çıkan coronavirüs salgını sonrası, kentte yaşayan 42 Türk vatandaşı, özel uçakla tahliye edilerek Ankara'ya getirilmişti. Ankara Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde 14 gündür gözlem altında tutulan vatandaşlar tedavilerinin ardından taburcu oldu.

İlk adresimiz Anıtkabir olacak

Taburcu olan hastalardan İngilizce öğretmeni Burcu Öner'in "Bugün itibarıyla ben şu anda Anıtkabir'e gitmeyi düşünüyorum, arkadaşlarımla birlikte. İlk adresimiz Anıtkabir olacak" sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Virüsten kurtulmanın karşılığında Anıtkabir'e gitmeyi düşünen Öner'e bir çok kullanıcı önerilerde bulundu.

Kemalizm bir çeşit seküler din diyorum, ya anlamıyorlar ya kızıyorlar

Olayı değerlendiren isimlerden biri de Prof. Dr. Atilla Yayla oldu. Yayla, Kemalizme bir çeşit seküler din dediği için kendisine kızdıklarını hatırlatarak, "Demek ki Anıtkabir'e bir türbe, Mustafa Kemal'e de ilahi bir figür gibi kutsallık atfediyorlar" dedi.

Yayla'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

Baskın haliyle Kemalizm bir çeşit seküler din diyorum, ya anlamıyorlar ya kızıyorlar. Evet öyle. Türkiye'nin Çin'den harika bir operasyonla getirdiği corona virüsü şüphelisi vatandaşlar karantina döneminden sağlıklı çıktı.

Habercilere konuşan bir kadın ilk işinin Anıtkabir'e gitmek olacağını söyledi. Hep birlikte bunu yapmayı düşünüyorlarmış. Ne alâka! Demek ki Anıtkabir'e bir türbe, Mustafa Kemal'e de ilahi bir figür gibi kutsallık atfediyorlar.

Müslümansanız camiye Hıristiyansanız kiliseye koşun

Arkadaşlar ille de bir yere gitmek istiyorsanız, size tavsiyelerim var. Müslümansanız camiye gidin, umreye gidin. Hıristiyansanız kiliseye koşun. Bir inancınız yoksa ailenize koşun, sevdiklerinize, yakınlarınıza sarılın.

Hatta madem bir jest yapacaksınız gidin Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edin. Sizi kurtaran türden operasyonları Türkiye bırak Atatürk zamanını, on - on beş sene öncesine kadar bile hayal dahi edemezdi. Kemalizmin ve Kemalistlerin normalleşmesi bu ülkenin en önemli meselesi...

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum