Çöp vergisini vaktinde ödeyene ücretsiz ulaşım hizmeti

Çöp vergisini vaktinde ödeyene ücretsiz ulaşım hizmeti

Hep vergisini ödemeyenler ödüllendirilecek değil ya!

İtalya'nın Sicilya Adası'nda bulunan tarihi Palermo kenti, belediye vergilerinin vaktinde ödenmesini teşvik etmek için yeni bir uygulamayı tartışıyor.

Belediye Başkanı Leoluca Orlando, çöp vergisini zamanında ödeyen ve borcu olmayanlar için toplu ulaşımın ücretsiz olmasını gündeme getirdi. Sendikalarla bir toplantısında bu fikrini duyuran Orlando, uygulamanın hayata geçirilebilmesi için de toplu ulaşım hizmeti veren Amat firmasından fizibilite raporu hazırlamasını istedi.

Palermo'da kent sakinlerinin üçte birinden fazlasının belediyeye vergi borcu bulunuyor. Şirketler arasındaysa bu oran çok daha fazla. Vergi kaçakçılığı ile mücadelede yeni yöntemler arayışındaki kentte öncelikle 'çöp vergisi' karşılığında ücretsiz ulaşım hizmeti test edilecek.

Başkent Roma'da da benzer bir kararla, geri dönüşümü özendirmek için plastik su şişesi getirenlere bedava bilet uygulaması başlatılmıştı. Belediyenin "Daha fazla geri dönüşüm, daha fazla seyahat" girişimi ile plastik su şişelerini istasyonlardaki makinelere atan başkentliler her bir şişe için 5 cent kredi kazanıyor. Tek seferlik toplu taşıma bilet fiyatının 1,5 euro olduğu Roma'da bedava bir bilet kazanmak için 30 plastik şişeyi geri dönüşüm kutusuna atmak gerekiyor.

euronews

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.