Çöl tozları geliyor

Çöl tozları geliyor

Yurt genelinde etkili olan kar yağışının ardından sıcaklıklar mevsim normalleri seviyesine yaklaştı. Bahar aylarının gelmesiyle sıklıkla görülen çöl tozlarının önümüzdeki günlerde yurdun özellikle batısında etkili olması bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkenin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevreleri ile gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege'nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Ege kıyı kesimi, Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarında yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Çöl tozları etkili olacak

Önümüzdeki günlerde ise bahar aylarında sıklıkla görülen çöl tozlarının yurdun batısında görülmesi bekleniyor. 2-3 içinde Akdeniz ve Batı Ege kıyılarında çöz tozlarının daha yoğun olması bekleniyor.

Sahra Çölü üzerinden gelmesi beklenen çöl tozunun yurdun batısında etkili olacağı tahmin ediliyor.

Solunum rahatsızlıkları olanlar dikkat

Çöl tozlarının görüldüğü günler, üst solunum yollarından rahatsız olanlar ve astım hastaları için daha dikkat etmeleri dönem. Çünkü çöl tozlarının içindeki bazı mikroorganizmalar solunum yolu rahatsızlarına zarar verebilir.

Bozyurt vatandaşların dikkat etmesini belirterek, "Küçük enfeksiyonlara ve astım ataklarına neden olabilir. Bu tip rahatsızlıkları olanların çöl tozlarının görüldüğü günlerde dışarı çıkmalarını tavsiye etmiyoruz" dedi.

trt

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.