Çocuklarınızı okul için teşvik edin

Çocuklarınızı okul için teşvik edin

Ebeveynler, okul çağına gelen çocuklarda yaşanan okul reddi sorunuyla baş başa kalıyor. Uzmanlar ise, bu sorunun teşvik ve cesaretle çözülebileceğini belirtiyor.

Okula ilk kez başlayan çocuklarda görülen okul reddi sorunu karşısında ebeveynlere önerilerde bulunuldu. Uzmanlar, ayrılık kaygısının normal kabul edilmesi gerektiğini, bunun çocuğun gelişiminin bir parçası olduğunu söylüyor. 

Onları ödüllendirin 

Ayrılma kaygısına bağlı okul reddinin, davranış bozukluğuna bağlı okul reddinden ayırt edilmesi gerektiğini söyleyen Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Elvan İşeri, “Çocuk okula devam etmesi konusunda cesaretlendirilmeli, teşvik edilmeli. Çocuğun katkıları övülmeli ve ödüllendirilmeli" dedi. 

Doğru iletişim önemli 

Okula başlama sürecinde ailelerin ve eğitmenlerin bilinçli olması gerektiğini söyleyen Çocuk Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Runa İdil Uslu ise çocuğun kaygısının normal karşılanması, öfkeyle karşılık verilmemesi gerektiğine dikkati çekerek, ''Öğretmenle kurulacak iletişim sayesinde, çocuk annesinden ayrılmaya tahammül edebilir'' diye konuştu. Bazı ebeveynlerin çocuğun yerine her şeyi yapma eğiliminde olduğunu vurgulayan Uslu, bu tutumun çocuğun kazanabileceği becerileri olumsuz etkilediğini kaydetti. 

Akşam 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.