Çocukların iştahını açacak öneriler

Çocukların iştahını açacak öneriler

Bu uzman önerileri, çocuklarında yeme sorunu olan anne babalar için hayat kurtarıcı niteliğinde

Çoğu anne babanın yaşadığı bir sorundur çocuklarda iştah sorunu. Siz de böyle bir durumla karşı karşıyaysanız Uzman Dr. Tijen Diri'nin bu sıkıntıyı çözecek sihirli formüllerine kulak verin.

İşte iştah açan 10 formül:

- Biberonla beslemeyin: Çocuk her ağladığında biberon kullanıyorsanız, iştahsızlık için ortam hazırlıyorsunuz demektir.

- Ek besinlerde acele etmeyin: Ek besinlere ise acele etmeden küçük adımlarla başlayın. Doktorunuzun önerisi doğrultusunda, her gün aynı saatte, bir beslenme düzeni oluşturun. Çünkü bebekler düzensizliği sevmezler.

- Rol modeli olun: Sizinde bir beslenme tarzınız olsun. Çünkü çocuğunuz dikkatle gözlemler ve sizi model almaya çalışır.

- Dökse de kendi yesin: Çocuğunuza kendi kendini besleyebilmenin hazzını yaşatırsanız, o da zamanla iştahlı bir çocuk olacaktır.

- Tatlı-sert otorite sağlayın: İşin püf noktası çocuğunuzun kararlılığınızı görerek tatlı-sert bir otorite ile size itaat etmesini sağlayabilmek. Onu yemesi gerektiğine ikna edebilmeniz gerekiyor.

- Uyku düzenine dikkat edin: Çocuklarda yemek düzeni ile uyku düzeni paralel gider. Bunun için çocukların erken yatıp erken kalkması ve beslenme saatlerinin düzenli olması önemlidir.
- Aile sofranıza oturtun: 9 aylıktan itibaren bebeğinizi aile sofrasına oturtun. Yemek yemenin sosyal bir olay olduğunu, yemek yemeyi eğlenceli olarak görmesini sağlayın.

- Evde çocuk partisi verin: Çocuğu iştahlandırmada sosyal motivasyon çok önemlidir. Çocuğunuza arkadaşlarıyla birlikte yiyeceği sofralar hazırlayın, partiler verin.

- Şekerli, kolalı ve hazır gıdaları vermeyin: Şekerli, kolalı ve hazır gıdalar yalancı bir tokluk hissi yaratıyor. Aynı zamanda ileride diyabet ve yüksek kolesterol gibi hastalıklara zemin hazırlıyor.

- Israr etmeyin ama alternatif de yaratmayın: Çocuğunuz yemek yemediyse veya tabağını yarım bıraktıysa ısrar etmeyin. Ancak ara öğünde de bir şey vermeyin. Zamanla bir sonraki öğünü beklemesi gerektiğini öğrenecektir.

kadıncekadın

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.