Çocuklarımıza namazı nasıl sevdirelim?

Çocuklarımıza namazı nasıl sevdirelim?

Ameli salih bir inanan olarak yetiştirmek isteyen anne-babaların yüzleştiği en zor mesele, çocuğa namazı öğretmektir

Risale Haber-Haber Merkezi

Çocuklar, anne-babaların kapanmayan amel defterleridir. Aynı zamanda Allah’ın onlara en güzel emanetidir. Çocuğun midesini doyurmak kadar ruhunu da doyurmanın endişesini duyan, onu imanı kuvvetli, ameli salih bir inanan olarak yetiştirmek isteyen anne-babaların yüzleştiği en zor mesele, çocuğa namazı öğretmektir.

Kendisine yapılan ısrar ve baskılar yüzünden namazdan uzak duran, dayak ve hakaretler sonucu namaza tepki duyan insanların sayısı hiç de az değildir. Kolay olan çocuğa namazın nasıl kılınacağını anlatıp onu zorlamaktır. Ancak bu, uzun vadede işe yaramamanın dışında Kur’an’ın ve Hz. Peygamber’in bize tavsiye ettiği yol da değildir.

Hayatını insanlara namazı sevdirmeye adamış olan Ahmet Bulut, Türkiye genelinde düzenlediği seminerler ve yaptığı televizyon programları neticesinde elde ettiği birikim ve gözlemlere dayanarak çocuklarımıza namazı sevdirmenin pratik yollarını sunuyor. Yaşanmış örneklerden yola çıkarak doğruları ve yanlışları gözler önüne seriyor. Yapılması ve yapılmaması gerekenleri tek tek açıklıyor.

Kitapta anne-babaların hemen hayata geçirebilecekleri uygulamalardan bazıları şöyle; namaza başlama kutlamaları, çocuğa özel seccade ve namaz kıyafeti, şehrin en güzel camilerini ziyaret, imamlarla işbirliği, çocuğa verilecek ödülleri namazlarla ilişkilendirme…
Asla yapılmaması gerekenlerden bazıları ise; namaz kılanın önünden geçen çocuğu azarlama, çocuk sevdiği bir işi yaparken onu namaza çağırma, çocuğu kasvetli, pis camilere götürme, namazdan dolayı onu ihmal etme…

Profesyonel çizimlerle sayfa sayfa süslenen; kıssalar, yaşanmış öyküler, büyüklerin namaza başlama hikayeleri ve sonda yer alan haftalık namaz tablosu ve aylık namaz ağacıyla okunması çok daha zevkli hale getirilen kitap, tüm anne-babalara, öğretmenlere, kısacası çocukların dini eğitimi için endişe duyan herkese hitap ediyor.

Kitaba ulaşmak için TIKLAYINIZ