Çocuklarımı namaza nasıl alıştırdım?

Namaz kahramanlarından gelen mesajlar...

Sabah Namazına Nasıl Kalkılır? adlı kitabınızı şu an bitirdim. Anlata-mayacağım bir tat aldım. Sizin nasıl yürekten yazdığınızı hissederek okudukça doldum. Namazın ne kadar önemli, nasıl bir ibadet olduğu-nu bir kez daha anladım. Rabbim uygulamamın devamını nasip etsin. Âmin.

Şu an ne yazdığımın farkında değilim, beni affediniz. Sadece duygula-rımı anlatmaya çalışıyorum.
Namaza benim de çok büyük bir sevgim var ve hamdolsun depremden sonra daha dikkatli olmaya çalışıyordum. Maalesef, sabah namazına kalkmanın dışında…

Ben üç çocuk annesiyim. Kendini yetiştirmeye, hayatı okumaya çalı-şan, bir de çocuklarına gerçek manada anne olmayı hedef edinen biri-yim.

Bundan üç yıl önce gazetede bir hadis-i şerif görmüştüm. O gün ço-cuklarıma da okudum, namaza başlamaları gerektiğini anlattım. Pey-gamberimizin (a.s.m.), çocuklarımıza yedi yaşında namazı emredip on yaşında daha sıkı tutmamızı söylediği yazıyordu. O gün bugündür namazı nasıl sevdiririm, nasıl alıştırırım, diye kendimce formüller bulmaya çalıştım. Çocuklarla anlaşıp aylık bir namaz çizelgesi düzen-ledik. Namaz karşılığı ne istiyorlarsa -kızım bebek, oğlum araba gibi- çizelgenin altına yazdık: “Bir ay boyunca beş vakitten fazla namaz ka-çırmamak şartıyla bu oyuncaklar alınacaktır.”

Ve üçümüz de imzalarımızı attık. İnanın, kazaya bıraktıkları beş na-mazı geçmedi. O zaman kızım yedi, oğlum dokuz yaşındaydı. Şu an üç yıl oldu böyle devam ediyor. Bazen oyuncak, bazen gezi, bazen paray-la teşvik ederek namaza alıştırmaya çalıştım.

Allah’ıma şükür eşim de çocuklardan etkilenip, ibret alıp namaza baş-ladı. Bana sizin kitabınızı da o aldı.
Rabbim, sizden razı olsun. Müthiş bir kitap. Âdeta insanın kanı donu-yor okuyunca. Ne olur, dediğiniz gibi bir dernek kurun. Sizin gibi gö-nüllüler eminim çoktur. İnanın erkek olup daha rahat hareket edebil-seydim İslam için, namaz için şartları zorlardım. Lâkin an¬nelik ve evin sorumluluğu evime bağlıyor, büyük yük veriyor bana. Elimden gelen, sizin gibilerin sayılarının artması için dua etmek. Yâriniz Rabbim, yardımcınız Rahman olsun.
Bu kardeşinizi de dualarınızda unutmayın.

(Ayten Memigüven)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum