"Çocuklarda temel eğitim, ileriki dönemler için çok önemli"

"Çocuklarda temel eğitim, ileriki dönemler için çok önemli"

Çocukların fiziksel gelişimleri kadar zihinsel gelişimlerinin de önemli olduğunu vurgulayan Eğitimci Türk, özellikle 0-6 yaş grubu için hazırlanan müfredatlarda manevi yönden gelişimin de dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Van’da hizmet veren ve 0-6 yaş arası çocukların maddi ve manevi yönden gelişmelerine katkıda bulunan Yarım Elma Kreş ve Gündüz Bakım Evi Kurucu Müdürü Şermin Türk, çocukları her yönüyle geleceğe hazırladıklarını ifade etti.

Yarım Elma Kreşi’nin temelde çocukların maddi ve manevi değerlerini korumak üzere kurulduğunu belirten Türk, çocukların sağlıklı, maddi ve manevi boyutunu geliştirmek üzere müfredat hazırladıklarını ve uzman bir kadro ile bunu desteklediklerini ifade etti. Türk, kreşte haftanın 5 günü eğitim verildiğini, alanlarında uzman öğretmenler tarafından da Arapça ve İngilizce eğitim verildiğini belirtti.

Türk, “Çocukların kişisel yeteneklerini ortaya çıkardığımız ve desteklediğimiz hobi atölyelerimiz var. Değerler eğitimi programıyla çocuklarımıza manevi eğitim veriyoruz. Kur'an, Fıkıh, Siyer Akait, Adab, Esma’ül Hüsna, dua, sure gibi birçok yönden çocuklarımızın manevi eğitimlerini, temelde de Allah ve Resulünün sevgisini vermeye çalışıyoruz. Bununla beraber ilkokula hazırlık aşamamız var, çocuklarımızın ilkokula da hazırlanması gerekiyor bu süreçte.” dedi.

“Doğal ortamdan da faydalanıyoruz”

Bin metrekarelik bahçelerinde çocukların doğal ortamda vakit geçirmesini, sağlıklı bir şekilde gelişimlerini sağlamasını desteklediklerini dile getiren Türk, “Bahçemizin bir köşesinde yine organik tarım yapıyoruz ve çocuklarımızı da buna dahil ediyoruz. Yine birçok meyvemizin bulunduğu bahçede çocuklarımızla gerektiğinde meyve topluyor, onların reçelini, kompostosunu yapabiliyoruz. Çocuklar aynı zamanda meyvelerin ne şekilde kullanıldıklarını da öğreniyorlar. Yani doğal ortamdan her şekilde faydalanıyorlar. Bununla beraber matematik temelli bir mental aritmetik programımız da var. Animasyon ve tiyatro ekibi gibi, drama ve benzeri şeylerle yine çocuk, eğlenceli vakit geçiriyor burada. Söylediğimiz bütün programları, uzman ve işinin ehli tecrübeli arkadaşlar tarafından sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Pandemiye karşı gerekli bütün önlemlerimizi alıyoruz”

Pandemi sürecinde birçok önlem alındığını ifade eden Türk, aldıkları önlemler hakkında şu bilgileri verdi:

“Malum 0-6 yaş arası çocuklara eğitim veriyoruz. Binamızın ve bahçemizin dezenfekte işlemlerini tamamladık ve raporladık. Bununla beraber rutin olarak eğitim sürecimiz boyunca çocuklarımızın bulundukları ortamlar dezenfekte işleminden geçirilecek. Yine çocuklarımızın giriş çıkışlarda el temizliğine dikkat ediyoruz. Hem girişlerde hem sınıflarda dezenfektanlarımız bulunuyor. Bununla beraber çocuklarımızı yine bu konuda bilgilendirecek, eğlendirici oyunlarla, mesafe oyunlarını öğretiyoruz ve görsellerle aynı zamanda pandemi sürecini yaşlarına uygun bir şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Kreşimizin birçok yerinde, iç ve dışta pandemiye yönelik görseller asıldı. Bu manada yine velilerimize yönelik de bilgilendirmeler yapılıyor. Girişlerde velilerimiz belirli mesafede çocuklarını teslim ediyorlar. Personelimiz aynı şekilde pandemi sürecinde geldikleri kıyafetlerle içeri girmemeye dikkat ediyor. Bununla beraber oyun alanlarında, yemek alanlarında, toplu olarak bulundukları zamanlarda 2 grubu birbirleri içine dâhil etmemeye çalışıyoruz. 2 farklı grubun öğretmenleri birbiriyle temasta olmuyorlar, birbiriyle ortak alanlarda bulunmuyorlar. Çocuklarımızın evlerinden herhangi bir oyuncak, kitap alışverişi yapılmıyor bu süreç dâhilinde. Bununla beraber buradaki oyuncaklarımızı yani çocukların temas ettikleri her alan düzenli olarak dezenfektan işleminden geçiriliyor.”

“Çocuklarımızı manevi yönden inşa etmeye çalışıyoruz”

Hitap ettikleri yaş grubundaki çocukların hem zihinsel hem fiziksel gelişimlerini desteklediklerini aktaran Türk, “Akıl, nefis ve ruh boyutu olmak üzere 3 boyutlu olan çocuklarımızın, manevi değerleri de baz alarak manevi yapılarını inşa etmeye çalışıyoruz. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) çocukların 0-7 yaş aralığını çok dikkate almış, temel eğitimin yani hayatları boyunca süregelecek eğitimin bu yaş çerçevesinde verilmesini tavsiye etmiştir. Dolaysıyla biz de bunu dikkate alarak çocukların ileride hayat içerisinde ihtiyaç duyacakları manevi boyutlarını da bu yaş aşamasında desteklemeyi planlıyoruz. Temelde Allah ve Peygamber sevgisini oturtmaya çalışıyoruz, vicdani boyutlarını ön planda tutmaya çalışıyoruz çocuklarımızın. Aynı zamanda Kur'an eğitimi, Arapça eğitimi, Fıkıh, Siyer, Akaid, Adab, Kur'an ve sure ezberi, Esma’ül Hüsna ezberi gibi derslerimiz var. Çocukların manevi değerlerimiz ile iç içe bir eğitim görmelerini sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Vatandaşların çocuklarını rahat bir şekilde teslim edebilecekleri güvenli bir ortam hazırlıyoruz”

Yarım Elma Kreşi’ne çocuklarını teslim eden vatandaşların gözlerinin arkada kalmayacak şekilde rahat olmaları gerektiğinin altını çizen Türk, şunları söyledi:

“Öncelikle can parelerini bize emanet ediyorlar. Zaten Yarım Elma Kreşi'nin Yarım Elma olmasının sebebi onların can parelerini yani yarımları olan o diğer parçaları olan evlatlarını, biz bir anne ve baba olarak emanet alıyoruz. Güvenli bir ortam sağlıyoruz ve bütün velilerimiz gözleri arkada kalmadan çocuklarını bize teslim ediyorlar, bu güveni zaten veriyoruz ve vermeye de devam ediyoruz. Bununla beraber yine fiziksel şartlarımız ve verdiğimiz eğitimlerle çocuklarımızın maddi ve manevi boyutunu destekleyeceğimizi de söyledik. Çocukların çözümleyici bir bakış açısıyla yetişmesini, yabancı dillerle de tanışmasını, ama en temelde öz değerleri ile iç içe bir eğitim görmesini sağlıyoruz. Bunun için Yarım Elma’yı belki de maddi manevi boyutları da baz alarak güvenli bir ortam olması hasebiyle rahat bir şekilde çocuklarını bize teslim edebileceklerini söylüyor, uzman kadromuzun ve fiziksel şartlarımızın da buna hazır olduğunu beyan etmek istiyorum."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.