“Çocuklara kitap okumayı sevdirmeye çalışıyorum”

“Çocuklara kitap okumayı sevdirmeye çalışıyorum”

Öğrencileriyle birlikte ”Esenler Kitap Günleri” fuarına katılan Yunus Emre Ercan, “Çocuklara kitap okumayı sevdirmek için elimden geleni yapıyorum.” dedi.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri tarafından yürütülen ”Esenler Kitap Günleri” fuarının 2’ncisi 24 Ekim Perşembe günü başladı.

Esenler Dörtyol Meydanı’nda kurulan kitap çadırında romanlardan dini kitaplara, çocuk kitaplarından soru bankası kitapçıklarına kadar birçok kitap türü yer alıyor. Özellikle öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edilmeye başlanan kitap çadırının hafta sonu daha da yoğun olması bekleniyor.

Oruç Reis İlkokulunda sınıf öğretmenliği yapan ve sınıfındaki tüm öğrencileriyle birlikte kitap çadırını gezen Yunus Emre Ercan, öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için elinden geleni yaptığını söyledi.

Ercan, “Fuar benim açımdan çok iyi oldu. Çocuklarla fuar konusundan konuştuğumuzda konuştuklarımız havada kalıyordu. Fuarın ne olduğunu bilmiyorlardı. Buraya gelmemiz ani oldu. Okuldan bize ‘kitap günlerine gidermişiniz?’ diye teklif geldi. İyi ki gelmişiz.” diye konuştu.

“Benim sınıfımda kitap okuma oranı düşük olduğu için elimden geldiğince bu işe özen gösteriyorum.” diyen Ercan, “Bu sınıfa bu yıl ders vermeye başladım. Bu öğrencilere kitap okutturmak, kitap sevdirmek için elimden geleni yapıyorum. Buraya gelmemiz hem benim hem de çocuklar açısından iyi oldu. Çocuklar her zaman buraları göremeyebilirler. Çocukların anne-babaları çalıştığı için, çocukları bu tür organizasyonlara götüremiyorlar. Bu tür etkinlikleri her zaman destekliyorum.  İnşallah bu fuar bir nebze de olsun etkili olur ve çocukların okuma isteğini arttırır.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.