Çocuklar trafik kazalarında ölmesin, acılar yaşanmasın

Çocuklar trafik kazalarında ölmesin, acılar yaşanmasın

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, anaokulu öğrencilerine trafik kurallarının anlatıldığı sunum yapıldı. Meslek yüksek okulu öğrencileri amaçlarının kazalarda çocukların ölmemesi ve büyük acıların yaşanmamasını sağlamak olduğunu söyledi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Karadeniz Ereğli Meslek Yüksel Okulu Bilgi Güvenliği Bölümü öğrencileri, hazırladıkları ‘sosyal sorumluluk projesini’ hayata geçirdi. Gülşen Utku Anaokulu’nu projenin uygulanacağı okul olarak seçen Koordinatör Öğretim görevlisi Turgay Erdemir ve öğrenciler Eda Ceylan, Özgür Karaveli, Asiye Çiftçi, Duygu Erdoğan ve Elif Arı, kağıt ve bant yardımıyla okul içinde temsili araç yolu hazırladı. Aynı anda Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Birimi’nde görevli polis memuru Fatih Daldal, minik öğrencilere trafik kurallarını anlattı. Daldal’ın, özellikle emniyet kemeri kullanımı ve araç içinde oturma kurallarına ilişkin sorduğu sorulara doğru cevaplar veren öğrenciler, öğretmenlerince sevinçle karşılandı. ‘Çocuktan öğren trafiği’ adı verilen projenin pratik bölümünde ise hazırlanan temsili yolda, akülü oyuncak otomobiller kullanılarak yayalara ve diğer araçlara geçiş üstünlüğü konuları aktarıldı.

Etkinlik sonunda gazetecilere öğrenci arkadaşları adına açıklamada bulunan Özgür Karaveli "Sosyal Sorumluluk projesi adı altında yapmış olduğumuz 'Çocuktan Öğren trafiği' kampanyamızı başlattık. Kampanyamızın en büyük sebebi, Dünya istatistiklerine göre trafik kazalarında 500 çocuğu kaybediyoruz. Biz bu kaybın olmamasını istiyoruz. 'Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım' başlığını burada bir kez daha yansıtmayı temenni ediyoruz. Biz trafik kazalarının olmamasını istiyoruz. Hız sınırlarının aşılmamasını istiyoruz. Bu gibi sebeplerden dolayı olumsuzlukları biliyoruz. Türkiyemizde de bu yaşanıyor. Biz bu kampanyayı bu yüzden başlattık. Bir kez daha 'Çocuktan öğren trafiği' diyoruz. Çocuklarımızdan çok şey öğreniyoruz. En büyük dilek ve isteğimiz kazalar tekrarlanmaz. Bir kez daha acı dolu anlar yaşanmaz. Çocuklarımız hayatlarını kaybetmez." dedi.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.