Çocuklar sahur güzelliğini yaşamalı

Çocuklar sahur güzelliğini yaşamalı

Dr. Ülfet Görgülü, oruç tutmayacak dahi olsa, "sahur sofrasındaki güzelliği" yaşaması için çocukların sahur vakti kaldırılabileceğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Ülfet Görgülü, oruç tutmayacak dahi olsa, "sahur sofrasındaki güzelliği" yaşaması için çocukların sahur vakti kaldırılabileceğini söyledi. Çocukların oruç tutarak büyüdüğünü göstermek istediğini belirten Görgülü, "Bizim çocuğumuza merhametimiz, 'Aman uykusu bölünmesin, sahura kaldırmayayım' demek değil, bilakis oruç tutmayacak olsa bile sahura kalkıp o anın rahmetini, bereketini, sahur sofrasındaki güzelliği yaşamasını sağlamaktır" dedi. 

"Oruçluyum seninle oynayamam", "Oruçluyum aman bana dokunma" gibi ifadelerle çocukların isteklerinin karşılıksız bırakılmasının onun üzerindeki olumsuz etkisine dikkati çeken Görgülü, "Bu tür anne ve baba tutumları çocukta, orucun, hoş, güzel, yapılması gereken bir davranış olarak gönlüne yerleşmesine yardımcı olmayacaktır. Bilakis belki de gönül dünyasında maalesef oruca karşı menfi bir his yaşatmasına yol açabilecektir" ifadesini kullandı. Görgülü, oruç tutan anne ve babalara bu konuda şu tavsiyelerde bulundu: "Çocuklarımıza ramazan öncesinden daha hoşgörülü, daha fazla sevgi ve merhametimizi göstererek davranmalıyız ki çocuk hem ramazanı hem orucu bizim davranışlarımız üzerinden tanısın ve sevsin. Çocuk şöyle demesin, 'Ramazan mı, oruç mu bir daha gelmesin evimize, geldiği zaman annem de babam da çekilmez oluyorlar.' Biz ramazanı da, orucu da, namazı da özleten olalım. Çocuklarımıza 'Anne bu ramazan hiç gitmesin evimizden' dedirtmeliyiz."

Çocukları sevdirmek için evde 'çocuk iftarı' verilebileceğini de kaydeden Görgülü, "Davet listesi ve menüyü de ona bırakın" diye konuştu.

türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.