Çocuklar oyuncak yerine neden evdeki eşyalarla oynar?

Çocuklar oyuncak yerine neden evdeki eşyalarla oynar?

Birçok çocuk oyuncak yerine evdeki eşyalarla oynamayı daha çok sever. Aileler ise oyuncak çeşidine rağmen buna anlam veremez hem de çocuğun konuşmasında ve iletişiminde sorunlar olmasından şikâyet eder. 

Peki, sorunun evdeki oyuncak sayısının fazla olmasından dolayı kaynaklandığını hiç düşündünüz mü? Uzmanlar, çok oyuncak almanın zararlarını anlattı.

Uzaktan kumandalı araba, robot, elektrikli oyuncaklar, konuşan bebekler, ev eşyalarının benzeri oyuncaklar... Çocuklu evlerde sonu gelmeyen binlerce oyuncak çeşidi saymak mümkün. Bazı aileler evde birçok oyuncak çeşidine rağmen çocuğun evdeki tencere, kapak ya da kutu gibi eşyalarla oynamasından ya da bir ton oyuncağa rağmen çocuğun konuşma ve iletişiminde sorunlar olmasından yakınır. Peki, bunun sebebi nedir? Çocuğu oyuncağa boğmak doğru mu?

Kutular dolusu çizgi film karakterleri, figürler, pilli elektrikli ve kumanda edilebilen çeşit çeşit oyuncaklar evlerde yığın halinde. Peki, çocuğa çok oyuncak almak doğru bir davranış mı? Uzmanlar, ebeveynlerin aldığı oyuncakların sayısının fazla olmasının çocukların hayal gücü, oyun kurma yeteneğini etkilediğini belirtti.

EVDE AZ OYUNCAK BULUNDURMAK NEDEN FAYDALI?

Ailelerin çocukları mutlu etmek isterken gelişimlerini olumsuz etkilediklerini belirten Dr. Hale Kahyaoğlu Çakmakcı, oyuncaklarla ilgili şunları söyledi:

"Mağazalardan yapacağınız pahalı alışverişler yerine evinizde kullanabileceğiniz bir tencere, kapak, piknik bardakları, boş yumurta kutuları, kibrit çöpleri gibi birçok malzeme ile çocuklarla oynayarak vakit geçirebilirsiniz. Oyuncak çokken çocuklar sadece oyuncaklara bakıp değiştirmekle uğraşırlarken, oyuncak azken çocuklar hem oyuncağı birbiriyle paylaşıyor hem de oyun içerisinde birbirleriyle konuşmaya başlıyorlar."

Akşam

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.