Çocuklar bu yaz fazladan okula gitmek yerine oyun oynasın

Çocuklar bu yaz fazladan okula gitmek yerine oyun oynasın

Çocuk psikologları, çocukların akıl sağlığı için bu yaz fazladan ders almak yerine arkadaşlarıyla oyun oynamalarına izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Açıklama koronavirüs nedeniyle öğretimde geri kalan çocuklara yaz okulları, uzatılmış okul günleri veya daha kısa yaz tatilleri içerebilecek telafi planlarına ilişkin söylentiler gündemdeyken geldi. 

Yeni eğitim iyileştirmesinden sorumlu üst düzey yetkili, öğretmenlerden kesintileri göz önünde bulundurup ders sürelerini artırmaları isteneceğini söyleyerek sınıflar herkes için yeniden açıldığında okul günlerinin veya dönemlerinin uzatılabileceğine işaret etti.

Çocuk gelişimi üzerine uzman bir grup, eğitim bakanı Gavin Williamson'a yazarak İngiltere'deki tecrit hafifletildiğinde, çocukların duygusal sağlığını önceleyen önlemler alınması çağrısı yaptı.

15 çocuk psikoloğu ve eğitim uzmanının yer aldığı PlayFirstUK'in (Önce Oyun BK) mektubunda şu ifadeler yer aldı:

"Bu ilkbahar ve yaz fazladan derslerle doldurulmamalı. Çocuk, öğretmen ve ebeveynlerin geçen yılın kendilerinde oluşturduğu stresten kurtulmak için zaman ve alana ihtiyacı var.

Grup yoğun "telafi" faaliyetleri ve yaz okulları planlarının çocukların akıl sağlığı ve esenliğini daha da kötü etkileyebileceği hususunda uyardı. Bunun yerine çocukları dışarıda vakit geçirmeye, fiziksel aktivitelere ve arkadaşlarıyla oynamaya yönlendirmeye çağırdı.

Grup aynı zamanda İngiltere'deki güvenli duruma geçilir geçilmez çocukların iki metre mesafe kuralından muaf tutulması gerektiğini ifade etti.

PlayFirstUK'e öncülük eden Profesör Helen Dodd şunları söyledi:

Eğer doğru yaklaşımı sergilemezsek, zorlanan çocukları baskılı bir eğitim ortamına geri gönderme riskiyle karşı karşıya kalırız. Bu da onların akıl sağlığı ve gelişimlerinde daha fazla tahribata yol açar.

Reading Üniversitesi profesörü, "Çocuklarımız geçen yıl boyunca yeterince şeyi kaçırdı, oyunla dolu bir yazı hak ediyorlar" diye ekledi.

Independent Türkçe

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.