"Çocuk eğitebilmemiz için bilgi sahibi olmalıyız"

"Çocuk eğitebilmemiz için bilgi sahibi olmalıyız"

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) tarafından Ağrı'da "Çocuk Eğitimi" temasıyla bir seminer gerçekleştirildi.

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi konferans salonunda düzenlenen seminere; öğrenciler ile çok sayıda aile katıldı.

Sunuculuğunu eğitimci Ahmet Çevik'in yaptığı seminer, Erhan Güler'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın anlam ve önemine dair bir konuşma yapan İDEV Ağrı Koordinatörü Arif Yılmaz, vakıf ile ilgili bilgiler aktardı.

Her ay düzenli olarak birey, aile ve toplumu ilgilendiren bir konuyu ele alacaklarını belirten Yılmaz, "Yıllardır devam eden hayırlı çalışmalarımız mevcut. Bunları artırarak sürdürmeye devam edeceğiz. Aile eğitimi, çocuk yetiştirme, sosyal medya kullanımı gibi birçok konuda seminerlerimiz devam edecek." dedi.

Daha sonra İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Emrullah Uysal "Çocuk eğitimi" konulu bir konuşma yaptı. Uysal konuşmasında, çocuk eğitimini veren anne-babanın bilgi sahibi olması gerektiğinin altını çizdi.

"Evlerde iman esasları ezberletilirdi"

Uysal,anne-babanın çocuğunun eğitimine önem vermesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Eğitimde dinimizin bize neler emrettiğini öğretmemiz lazım. Geçmişte bölgemizin hemen hemen her evinde köylerde Akide-i İman (İman Esasları) dediğimiz akideyi ezberletirlerdi. Bundan dolayı Namaz kılmayan, örtünmeyen hiçbir bacımız yoktu. Namaz kılmayan hiçbir çocuk yoktu. Kuran-ı Kerim'i okumayan, hatmetmeyen hiç kimse bulunmazdı. Çünkü o akideye sahiptiler. Öyle bir eğitim verilmişti ki, çocuk gittiği her yerde Allah'ı görüyordu. Hiçbir şekilde yalana, hileye, hırsızlığa yeltenmiyordu. Veliler olarak bu sorumluluğu terk ettiğimiz, dünya meşguliyetine daldığımız için çocuklarımızı ihmal ettik. İhmalden dolayı okul çağı geldikten sonra okula başladılar. Okulda başka çevreler edindiler, kötü çevrelerin ahlakını aldılar. Ve çocuklarımız İslam'dan uzaklaşarak yabancılaştılar. Çocuğunu eğitecek anne-baba bilgili, ahlaklı, dürüst olmak zorundadır. Eğer ki bunlardan yoksunsak bizim çocuğumuza verebileceğimiz bir şey yoktur. Çocuğumuzu eğitirken hedefimiz olmalı." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.