CNN, Trump yönetimini mahkemeye verdi iddiası

CNN, Trump yönetimini mahkemeye verdi iddiası

Beyaz Saray’da Başkan Donald Trump ve CNN muhabiri Jim Acosta arasında yaşanan tartışmanın mahkemeye taşındığı iddia edildi

ABD merkezli CNN televizyonunun, Donald Trump yönetiminin Beyaz Saray muhabiri Jim Acosta’nın akreditasyonunu geçici olarak iptal etmesinin ardından gazetecinin yasal haklarını korumak için ve yapılanların hiçbir hukuki dayanağı olmadığı gerekçesiyle konuyu mahkemeye taşıyacağı iddia edildi.

İddia, ABD merkezli bir diğer medya kuruluşu olan ABC televizyonunun eski Beyaz Saray muhabiri Sam Donaldson'dan geldi.

Donaldson, CNN’in güvenilir kaynaklarına dayandırarak yaptığı açıklamada, CNN muhabiri Jim Acosta’nın akreditasyonunu askıya almasından dolayı CNN’in Beyaz Saray ve Trump yönetimine karşı bir dava açtığını, salı günü duruşma olacağını iddia etti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kongre ara seçimlerinden sonra Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında CNN muhabiri Jim Acosta ile tartışmasının ardından Acosta’nın Beyaz Saray akreditasyon kartına gizli servis elemanları tarafından el konulmuştu.

CNN muhabiri Jim Acosta’nın ABD’ye sığınan mülteciler ve Rusya’nın ABD seçimlerine müdahalesi soruşturması ile ilgili sorularına sinirlenen Trump, “Bırak da ülkeyi ben yöneteyim, CNN’i de sen yönet” dedikten sonra konuşmaya devam eden Acosta’ya öfkelenerek, “Sen kaba ve berbat bir insansın. CNN’de yalan haberler yaptığınız için de halkın düşmanısınız” şeklinde tepki göstermişti. aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.