Çipras'tan istifa sinyali

Çipras'tan istifa sinyali

Kreditörlerin şartlarını referanduma götüren Yunanistan Başbakanı Çipras, "evet" çıkması durumunda istifa edeceğini söyledi. AB Komisyonu Başkanı, Çipras'ı olağanüstü toplantıya çağırdı.

Ülkenin ekonomik krizden çıkması için şart koşulan maddeleri referanduma götüren Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, oylamadan "evet" kararı çıkarsa istifa edeceğini açıkladı. 

Yunan Devlet Televizyonu'nda soruları yanıtlayan Çipras, halkı "hayır" oyu kullanmaya çağırdı, bu şekilde, kredi pazarlıklarında elinin güçleneceğini söyledi.

AB'DEN ÇİPRAS'A ÇAĞRI
Çipras, Yunanistan'a nakit akışını sağlayan programın sona ermesine saatler kala Avrupalı liderlere de bir çağrı yaptı ve "Gelsinler anlaşalım" dedi.

Bu arada Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claud Juncker'in Yunanistan Başbakanı'na bir mesaj gönderdi ve Atina'ya tanınan süre sona ermeden, Yunan tarafını olağanüstü Eurogroup toplantısına davet etti.
Avrupa Merkez Bankası, Yunan bankalarına verdiği acil likidite desteğini 30 Haziran'a kadar mevcut seviyede devam ettireceğini duyurmuştu.

Borç krizindeki Yunan Bankaları, Avrupa Merkez Bankası'ndan gelen bu destekle ayakta duruyor. Bu desteğin kesilmesi halinde Yunan bankalarında yeterli nakit kalmaması riski bulunuyor. 

Nakit sıkıntısı yaşayan ve 30 Haziran'a kadar IMF'ye olan 1.6 milyar dolarlık borcunu ödemek zorunda olan Yunanistan iflas tehdidiyle karşı karşıya.

Yunanistan'da halk, haftaya pazar günü, kredi için öne sürülen şartlara "evet" ya da "hayır" demek için sandık başına gidecek.

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.