Çipras: 'Atina'da cami açılması için bir karar var'

Çipras: 'Atina'da cami açılması için bir karar var'

Çipras: Yunan hükümetinin Atina’da bir cami açılmasıyla ilgili almış olduğu bir karar var.

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, “Yunanistan’da bir cami açılması noktasında, Türkiye’den onlara bir müjde verecek misiz?” sorusuna, ''Yunan hükümetinin Yunan vatandaşı Müslümanlar ile ilgili, Yunanistan’ı ziyaret eden veya ikamet eden Müslüman göçmenlerle ilgili olarak Atina’da bir cami açılmasıyla ilgili almış olduğu bir karar var'' dedi.

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Türkiye ve AB ilişkileri kapsamında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin blokajına ilişkin, “Kıbrıs’ın tutumu önümüzdeki Türkiye-AB görüşmesinde ele alınacak, tartışılacak. İstek ve yöntem de var. Karşılıklı adımların atılması isteğinin olduğu bir ortamda bunlar mutlaka sonuç verir” dedi. 
Başbakan Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Çankaya Köşkü’nde yaptıkları görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen ortak basın toplantısında Davutoğlu ve Çipras basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin “Fasılların açılması noktasında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin blokajı söz konusu. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni ikna etme noktasında Yunanistan’ın bir tavrı söz konusu olabilir mi?” sorusuna Çipras, “Türkiye’nin AB yöneliminde Yunanistan her zaman destekçisidir. Çünkü bu süreçte hem Yunanistan’ın hem Türkiye’nin kazançlı çıkacağına inanıyoruz. Tabi ki bu süreçte gerekli olan önlemlerin ve koşulların da yerine getirilmesi gerekiyor. Fasılların açılması ile ilgili olarak biz fasılların açılmasını ancak gereklilikleri yerine getirilmeden kısa bir süre sonra tekrar kapatılmasını istemiyoruz. Bunların kalıcı, uzun süreli olmasını istiyoruz. Bunların ön şartlarının tamamlanması gerekiyor. Karşılıklı olarak komşu ülkemizin AB’ye dahil olabilmesi için karşılıklı olarak bundan yarar elde edebilmemiz açısından bunların olması gerekiyor. Kıbrıs bir AB ülkesidir. Kıbrıs’ın tutumu önümüzdeki Türkiye-AB görüşmesinde ele alınacak, tartışılacak. İstek ve yöntem de var. Karşılıklı adımların atılmasının isteğinin olduğu bir ortamda bunlar mutlaka sonuç verir” yanıtını verdi.

“ATİNA’DA BİR CAMİ AÇILMASIYLA İLGİLİ ALMIŞ OLDUĞUMUZ BİR KARAR VAR”

“Yunanistan’da bir cami açılması noktasında, Türkiye’den onlara bir müjde verecek misiz?” sorusu üzerine Çipras, “Trakya ile ilgili şunu söylemek istiyorum; Trakya farklı kültürlerin barışcıl bir şekilde yaşadıkları bölgedir. Trakya’da onlarca cami var. Yunan-Müslüman vatandaşları burada kendi dini ihtiyaçlarını ve inançlarını karşılama imkanına sahipler. Eğer bu konuda pozitif bir cevap almak istiyorsan şunu söyleyebilirim; Yunan hükümetinin almış olduğu karar var. Yunan vatandaşı Müslümanlar ile ilgili, Yunanistan’ı ziyaret eden veya ikamet eden Müslüman göçmenlerle ilgili olarak başkentte Atina’da bir cami açılmasıyla ilgili almış olduğu bir karar var. Yunanistan Müslümanları her türlü dini özgürlük hakkına sahipler” dedi.

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.