Cinsiyetsizlik propagandası ve İstanbul Sözleşmesi'ne dikkat

Cinsiyetsizlik propagandası ve İstanbul Sözleşmesi'ne dikkat

Nevzat Tarhan, hem uyardı hem de alternatif önerdi

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Neva Kulübünün düzenlediği etkinliğe katıldı. Raşit Küçük Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

“Mutluluk anlamlı bir amaç peşinde koşmaktır”

Teknolojinin gelişmesi ile mutluluk arayışının arttığını belirten Tarhan, asıl mutluluğun anlamlı bir amaç peşinde koşmak olduğunu söyledi. Tarhan, “İnsanın mutluluğa ulaşabilmesi için becerilerinin en iyisini yapması ve kendisine sunulan fırsatlardan en iyi şekilde yararlanması gerek. Mutluluk haz peşinde koşmak değil anlamlı bir işin peşinde koşmaktır” dedi.

“Narsist insanlar herkesi çatlatır”

Kişilik yapısı ve kişilik bozukluğu ile ilgili paylaşımlarda bulunan Tarhan, narsist insanların özelliklerine değindi. Tarhan, “Narsist insanlar herkesi çatlatır fakat kendisine asla bir şey olmaz. Şu anda gençler arasında en büyük hastalık. Her insanın içinde narsist bir çekirdek var” şeklinde konuştu.  

“Cinsel kimlik”

Modernizmin gençlerde ciddi bir etki oluşturduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Nevzat Tarhan, cinsiyet kategorileri ile ilgili bilgi verdi. Tarhan, “Cinsiyet kategorileri biyolojik cinsiyet, cinsel kimlik ve cinsel yönelim olarak üç kategoride ele alınıyor. Bu üçünü karıştırmamak gerekiyor. Biyolojik cinsiyet kadın ve erkek kromozomudur, gen olarak değil kromozom olarak insanda bulunur. Genetik yapımıza kodlanmıştır. Cinsel kimlik sosyal olarak öğreniliyor, genlerimizden gelmiyor yani bir erkeği alıp kızların arasında büyütürsen kız çocuğu gibi davranıyor. Kız çocuğu erkekler arasında büyürseniz ise erkek gibi davranışlar gösteriyor. O nedenle büyütme, yetiştirme tarzı çok önemli cinsiyet oluşmasında” ifadelerini kullandı.  

“Cinsiyet ayrımının olmadığı bir akım dünyaya yayılıyor”

Cinsel kimliğinin sonradan öğrenildiğine dikkat çeken Tarhan, yeni dünyada cinsiyet ayrımının olmadığına değindi. Tarhan, “Modern çağ bize kadının kadın gibi davranması, erkeğin erkek gibi davranmasına gerek yok diyor. Kız çocuklarına pembe, erkek çocuklarına mavi giydirmeyin, çocuklarınıza hiç cinsiyet öğretmeyin deniyor. BTS adlı Güney Koreli bir grup var. Cinsiyetsizliği savunuyor. Artık cinsiyet ayrımının olmadığı bir akım dünyaya yayılıyor. Bu insanlık tarihinde hiç bu kadar yaygın olmamıştı” dedi.

İstanbul sözleşmesi yanlış anlamaya çok açık

"Kadın erkek biyolojik olarak eşit değildir çünkü farklıdır. Biyolojik farklılığı yok sayan bu kavram sakıncalıdır ve bu ifadenin toplumsal uzantıları vardır. İstanbul sözleşmesindeki ‘Toplumsal Eşitlik’ kavramı bu sebeple doğru değildir. Doğru tanım “Toplumsal Adalet” olmalıdır. Hukuk önünde ve fırsatlar önünde eşit ama askerlik ve ağır işçilik konularında eşit değildir. İstanbul Sözleşmesinde bu madde bu bilimsel gerçekleri ifade etmemektedir.

“Unisex bir dünya kültürü oluşturulmaya çalışılıyor”

İnsanın biyolojik doğasında kadın ve erkeğin farklı yaratıldığını ifade eden Tarhan, kadın ve erkek beyinlerinin farklı çalıştığını bu nedenle kadın ve erkeğin birlikte yaşamaya göre kodlandığını söyledi. Tarhan, “Toplumsal cinsiyet eşitliği adı altında kadın ve erkeği eşitlemeye çalışan unisex bir dünya kültürü oluşturulmaya çalışılıyor. Bu dünyadaki nüfus artışını önlemek için belki de bazı odakların desteklediği bir proje. Türkiye’de bu konuda bizi tuzağa düşürmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

üha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum