Çin'in Müslümanlara zulmünü destekleyen Perinçek: Atatürk Devrimi gibi

Çin'in Müslümanlara zulmünü destekleyen Perinçek: Atatürk Devrimi gibi

Çin'in Doğu Türkistan'da Müslümanlara yaptığı zulüm ve baskıya Vatan Partisi Başkanı Doğu Perinçek'ten destek geldi. Perinçek, bu desteğini Uygur'da açıkladı

Risale Haber-Haber Merkezi

Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde ‘Çin'in etnik politikaları’ konulu toplantıda konuşan Vatan Partisi Başkanı Doğu Perinçek, Çin'e destek verdi.

Sputnik'te yer alan habere göre Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde "Çin'in Etnik Politikaları ve Millî Dayanışma: Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygulamalar" konulu bir toplantı gerçekleştirdi. 27 Şubat'ta Urumçi kentinde düzenlenen toplantıya, Türkiye ve Rusya dahil 25 ülkeden, siyasi partiler, meclis başkanlığı ve Cumhurbaşkanı yardımcılığı seviyesinde katılım oldu. Türkiye'yi temsilen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Rusya adına Rusya Federasyonu Komünist Partisi Merkez Komite Üyesi Aleksey Leskin, onur konuşmacıları arasında yer aldı.

Çin, Atatürk devrimi gibi çağdaşlaştırıyor!

Toplantıda konuşma yapan Perinçek "Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ni 1977 yılından bu yana dördüncü kez ziyaret ediyorum. Her gelişimde yepyepi bir Urumçi, yepyeni bir Sincan görüyorum. Burada gerçekleştirilen ekonomik ve toplumsal kalkınma gerçekten göz kamaştırıcı. Çin Devrimi, feodal güçleri temizleyerek, hem köylüyü özgürleştirmiş, hem kalkınmanın yolunu açmış, öte yandan milliyetler meselesini devrimci yoldan çözen büyük başarılara imza attı. Çin hükümeti, inanan ve inanmayan herkesin özgürlüğünü güvence altına almakla birlikte, toplumu ve devleti dünyevi ve laik esaslara göre yöneterek çağdaş bir Sincan inşa etti. Çin'deki eğitim merkezleri, iş becerisi, dil ve hukuk öğreten yönleriyle, bizim Atatürk Devriminde tanık olduğumuz benzer kurumlar gibi çağdaşlaşma için insan kaynağı yetiştirdi" diye konuştu.

Doğu Türkistan İslami Hareketi'ne "terör örgütü" dedi

"ABD, Batı Asya'ya, Orta Asya'ya ve Kuzey Afrika'ya terör ihraç ediyor" diyen Perinçek "Son zamanlarda Sincan üzerinden Çin'i hedef alan kara propaganda, bütün insanlık açısından ortak bir tehdidi içeriyor. ABD emperyalizmi, Afganistan, Irak ve Suriye'yi işgal ettiği ve iç savaşlar kışkırttığı süreçlerde Batı Asya'yı, terör örgütü yetiştiren bir fidelik olarak kullandı. Doğu Türkistan İslami Hareketi gibi çeşitli etnik ve dinsel adlar altında sahneye sürülen terör örgütleri, Batı Asya ülkeleri yanında Rusya, Çin ve Pakistan gibi Asya ülkelerine karşı da harekete geçirildi. İslam maskeli terör örgütü, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı da silahlı eylemlerde bulundu" dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum