Çin'in Müslüman Uygurlara soykırım yaptığına dair delillere ulaşıldı

Çin'in Müslüman Uygurlara soykırım yaptığına dair delillere ulaşıldı

​Çin'in Doğu Türkistan'daki Müslüman Uygurlara yönelik asimilasyon ve baskıcı politikalarının incelendiği Çin Kongre Yürütme Komisyonu (CECC) yıllık raporunda Pekin'in "soykırım yaptığına" dair delillere ulaşıldığı vurgulandı.

ABD'nin Çin'deki insan haklarını takip eden iki partili Çin Kongre Yürütme Komisyonu (CECC), Temmuz 2019-Temmuz 2020'yi içeren yıllık raporunu yayımladı.

Raporda, Pekin'in baskılarının uluslararası boyuta taşındığı ve bu kapsamda ABD'deki Uygurlara kadar uzandığı dile getirilerek Uygur Özerk Bölgesi'nde soykırım olarak nitelendirilebilecek "insanlığa karşı suç" işlendiğinin ulaşılan yeni delillerle somutlaştığının altı çizildi.

Pekin'in; Doğu Türkistan'ın yanı sıra küresel çapta da muhalifleri tehdit etme ve basına sansür uygulama gibi yöntemlerle kampanya yürüttüğü ifade edildi.

Çin yönetiminin Doğu Türkistan'da asimilasyon çalışması kapsamında, BM verilerine göre Uygur, Kazak ve Kırgız azınlıklardan bir milyon Müslümanın toplama kamplarında zorla tutulduğu belirtiliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum