Çin'in keşif aracı Zhurong, Mars'tan göz alıcı görüntüler gönderdi

Çin'in keşif aracı Zhurong, Mars'tan göz alıcı görüntüler gönderdi

14 Mayıs tarihinde Mars'a iniş yapmış olan, Çin'in keşif aracı Zhurong, Kızıl Gezegen'de çekmiş olduğu fotoğrafları Dünya'ya gönderdi. Gönderilen görüntüler hem keşif aracını, hem de Mars yüzeyini bizlere gösteriyor.

Çin tarafından Mars’a gönderilen keşif aracı Zhurong, geçtiğimiz ay inişini gerçekleştirmiş ve yüzeyi 3 boyutlu şekilde görüntülemek, Mars’ın toprak yapısını analiz etmek gibi görevleri gerçekleştirmek üzere yolculuğuna başlamıştı. 

Keşif aracının göndermiş olduğu görüntülerden de anlıyoruz ki Zhurong, indiği günden itibaren etkin bir şekilde görevi üzerinde çalışmaya devam ediyor. İşte Zhurong’un Dünya’ya göndermiş olduğu görüntüler:

Aktarılan bilgilere göre Zhurong, bu fotoğrafı çekmek için küçük ve kablosuz bir kamera kullandı. Keşif aracı bu kamerayı yüzeye yerleştirdi ve karşısına geçip iniş platformunun yanında poz verdi. Oldukça fotojenik bir rover olduğunu söyleyebiliriz.

Bu gördüğümüz ise keşif aracının kullandığı iniş platformu. Fotoğrafta Zhurong’un inmek için kullandığı rampayı ve iniş platformunun altında bulunan Çin bayrağını görebilirsiniz. Bunun yanında ise yakından bakıldığında Beijing Kış Olimpiyatları maskotları görülebiliyor.

Mars ufkunu görebildiğimiz bu fotoğrafta Kızıl Gezegen'in yüzeyinde Zhurong’un inişinden kalan izler de görülebiliyor.

Zhurong’un inişi sırasında etkilenen bölgelerden birinin daha yakından çekilmiş halini fotoğrafta görebilirsiniz.

Güneye bakıldığında ise yine Zhurong’un inişinden kalan bir arka kapak ve beyaz bir paraşüt görülebiliyor.

Zhurong, başta da belirttiğimiz üzere 14 Mayıs 2021 tarihinde Kızıl Gezegen’e inişini gerçekleştirmişti. Mars üzerinde hareket edebilen altıncı rover olan Zhurong sayesinde Çin, Mars yüzeyine rover ulaştırabilen ve kontrol eden ikinci ülke oldu. Aracın yaklaşık 90 gün boyunca keşif yapmaya devam etmesi bekleniyor. Bu süreçte araç, Mars iklimi ve toprak yapısı hakkında Dünya’ya daha çok bilgi aktarmış olacak. 

webtekno

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.