Çin'den Filistin için adil çözüm çağrısı

Çin'den Filistin için adil çözüm çağrısı

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Filistin konusunda "erkenden adil ve kapsamlı bir çözüm bulunması" çağrısı yaptı.

Şinhua ajansının haberine göre, Çin lideri Şi, 29 Kasım Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Halkı İle Dayanışma Günü kapsamında BM Genel Kurulu'nun insan haklarından sorumlu 3. komitesinde alınan karar nedeniyle yayımladığı mesajında, dünyada barış ve istikrarın yanı sıra Ortadoğu halklarının çıkarlarına hizmet eden adil çözüme barışçıl yollarla ve müzakerelerle ulaşılması gerektiğini vurguladı.

Şi, Çin'in Filistin-İsrail barışı için samimi bir ara bulucu ve sadık bir destekçi olduğu ve Filistin halkının adalet arayışını samimi ve özverili şekilde desteklediklerini bildirdi.

Filistin topraklarındaki işgalin sona erdirilmesini isteyen ve Filistin halkı ile dayanışma içinde olunduğunu vurgulayan karar tasarısı, dün BM Genel Kurulu'nun insan haklarından sorumlu 3. komitesinde ezici çoğunlukla kabul edilmişti.

İsrail'den, Filistin'deki işgali sonlandırmasını isteyen karar tasarısına 170 ülke destek verirken, ABD ve İsrail'in aralarında olduğu 6 ülke ret oyu kullanmıştı.

Kararda Filistin topraklarında 1967'den beri süren işgalin acilen sonlandırılmasının önemi vurgulanmış, Filistin halkının kendi geleceğini tayin etme hakkı olduğu ifade edilmişti.

BM Genel Kurulu kararlarının yasal bağlayıcılığı bulunmuyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.