Çin'de doğum oranlarının düşmesi nüfus tartışmalarına yol açtı

Çin'de doğum oranlarının düşmesi nüfus tartışmalarına yol açtı

1 milyardan fazla nüfusu ile dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Çin'de nüfus artışındaki hız politikacıları endişelendirmeye başladı. Çin parlamentosundaki delegeler doğumlardaki hızlı düşüşü engellemek adına,' radikal adımlar atılmalı' çağrısın

1 milyardan fazla nüfusu ile dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Çin'de nüfus artışındaki hız politikacıları endişelendirmeye başladı.
 
Azalan çocuk sayısı ve artan yaşlı sayısı ile genç nüfusa ihtiyaç duymaya başlayan Pekin yönetimi 1978 yılında alınan tek çocuk kararını 2016 yılında gevşeterek ailelerin ikinci çocuk olabilmelerine imkan tanıyarak yasayı gevşetmişti.
 
Açıklanan son raporlara göre ise Çin'deki doğum oranları hızla düşüş gösterdi. Çin Ulusal Halk Kongresi'ndeki delegeler ise söz konusu gidişatı engellemek için harekete geçerek Ulusal Halk Kongresi'ne teklifler getirmeye başladı.
 
Radikal kararların alınması gerektiğini savunan delegeler, ailelere vergi indirimi uygulamayı ve ücretsiz eğitimi teklif ederek Çin'deki doğum oranın artırılması gerektiğini savundu.
 
Guangdong eyaleti temsilcisi Li Bingji, mevcut durumun önümüzde 20 yıl boyunca Çin'in bir numaralı sorunu olacağını belirterek, "Doğum üzerindeki sürekli kontrol kaçınılmaz olarak amacı ortadan kaldıracak ve nüfus sorunlarını çözmeyi daha da zorlaştıracak." dedi.

star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.