Çin hükümeti TikTok'un satışı için değişikliğe gitti

Çin hükümeti TikTok'un satışı için değişikliğe gitti

TikTok’un satışının gerçekleşebilmesi için Çin hükümeti tarafından bazı adımlar atılmaya başlandı. Sosyal medya uygulamasının ABD operasyonlarının satışı mümkün hale geldi.

Veri ihlali ve casuslukla suçlanan Çin merkezli TikTok uygulamasının ABD’de kalabilmesi için ülkedeki operasyonlarının satılması gerektiği Trump tarafından bir kararnameyle kesinleştirilmişti. Microsoft, Oracle ve Walmart gibi dev şirketlerin talip olduğu TikTok’un satışı için Çin hükümeti yeşil ışığı yaktı.

TİKTOK SATIŞINDA PEKİN YÖNETİMİ DE ROL ALACAK

Çinli yöneticilere dayandırılan yeni haberlere göre TikTok’un ABD faaliyetlerinin, ABD’li bir şirket tarafından satın alınması için Pekin yönetimi de aktif rol oynayacak. Daha önceden teknolojik şirket ve sistemlerin, satışlarına getirilen kısıtlandırma ve yasaklama ortadan kaldırıldı. Artık belli satışlar için Çin devleti başvurular alacak. Bu başvurular sonucunda da onaylanan ürünlerin ihracı gerçekleşebilecek.

TikTok satışı için Çin’deki büyük engellerden biri böylelikle ortadan kalkmış oldu. Çünkü uygulama durumu itibariyle özel bir ürün olarak kategoriye alınmış durumda. Çünkü sistemde kullanılan keşfet algoritma sisteminin ihracı yasaktı. Ancak valiliklere yapılacak olan ticaret başvurularının onaylanmasıyla satış gerçekleşebilecek.

KAYNAK: SHİFTDELETE

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.