Çin güneşin koronasını gözlemleyecek bir teleskop geliştirdi

Çin güneşin koronasını gözlemleyecek bir teleskop geliştirdi

Çinli bilim adamları, korona adı verilen güneşin sıcak, ince ve en dıştaki katmanının görüntülerini yakalayan bir teleskopik cihaz geliştirdi.

Çin Bilimler Akademisi yöneticisi Lin Jun, daha önceki teknolojilerle güneşin bu tabakasını ancak güneş tutulmasının yaşandığı dönemlerde görüldüğünü söyledi.

Lin, “Bu, Çin’in koronagraf tasarlama ve üretme konusunda temel teknolojilerde ustalaştığını gösteriyor” diyerek güneşin parlak ışığını engellemek için bir teleskopun içine yerleştirilmiş dairesel bir maske yerleştirdiklerini belirtti. Uzun yıllardır bu cihaz üzerinde çalışan, sistemi geliştirdikten sonra da cihazı yerleştirecek uygun yer arayan bilim insanları, güneşin koronasını ilk kez 27 Şubat’ta görebildi.

CAS akademisyenlerinden Fang Cheng de “Cihaz iyi bir başlangıç ​​ve daha büyük bir koronagrafın gelecekteki gelişimi için deneyim sağlayabilir” yorumunu yaptı. Bilim insanları, bu yıl ağustos ve eylül aylarında koronadaki manyetik alan yapısını ve plazma dağılımını gözlemlemek ve incelemek için koronagrafı yerden 20 ila 100 km yüksekte yüzen bir balona monte etmeyi planlıyor.

KAYNAK: HABER7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.