Çin, Doğu Türkistan’daki tarihi camileri kapatıp müzeye çeviriyor

Çin, Doğu Türkistan’daki tarihi camileri kapatıp müzeye çeviriyor

İbadetin yasaklandığı, ibadet edenlerin işkenceye uğradığı Doğu Türkistan’da, Çin hükümeti tarihi camileri müzeye çevrilerek turistlerin ziyaretine açtı.

1949 yılından beri Çin işgali altında olan Doğu Türkistan’da acı ve zulümler bitmiyor. Müslüman halkın dini vecibelerini yerine getirmesi, İslami eğitim alması yasaklanırken, şimdi de tarihi camiler müzeye çevriliyor.

Doğu Türkistan’ın Kaşgar şehrinde bulunan ve Covid-19 pandemisi öncesinde ibadete kapatılan tarihi Appak Hoca Cami, turistler için ziyarete açıldı.

İslam’ı hatırlatan her türlü simgelere düşmanlık eden Çin, sadece Kur’an-ı Kerim okuduğu, telefonlarında İslam’ı anımsatan görsel ve video taşıdığı için binlerce Müslümanı cezaevine atıyor. Müslümanları kültür ve medeniyetlerinden vazgeçirmek ya da uzaklaştırmak için Uygur, Kazak, Kırgız Türkleri olmak üzere 3 milyondan fazla insanı toplama kamplarında tutuyor.

Doğu Türkistanlı yetkililer, başta İslam İşbirliği Teşkilatı olmak üzere, BM, AP, ABD gibi insan halkları örgütlerini Çin'e dur demeleri için acilen göreve çağırıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.