Çin dağı!

Çin dağı!

Ülke ekonomisinde büyümenin yavaşlaması, özellikle de ihracatın zorlanması Çin'de satılmamış mal yığınları oluşmasına yol açıyor

Çin, 30 yıldır devam eden hızlı büyümenin ardından, bugüne kadar görmediği bir problem ile karşı karşıya. Ülke ekonomisinde büyümenin yavaşlaması, özellikle de ihracatın zorlanması Çin'de satılmamış mal yığınları oluşmasına yol açıyor. New York Times gazetesinde yer alan habere göre mağaza zeminleri, otomobil galerileri ve fabrika depoları bu satılmamış mallar ile dolmuş durumda.

Bu satılmamış mal yığınları çelikten, dayanıklı ev aletlerine, otomobilden, konuta kadar her alanda bulunuyor ve bu durum Çin'in keskin bir ekonomik yavaşlamadan çıkma çabalarına zarar veriyor.

Haberturk