Cibuti'de Sultan 2. Abdülhamid Han Camii temeli atıldı

Cibuti'de Sultan 2. Abdülhamid Han Camii temeli atıldı

Caminin temel atma törenine Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh de katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Cibuti'de Osmanlı mimarisi ile inşa edeceği Sultan 2. Abdülhamid Han Camii'nin temel atma töreni geniş bir katılımla gerçekleşti. 

Başkent Cibuti'nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın da bulunduğu Salines Ouest Semti'nde inşa edilmesi planlanan caminin temel atma törenine Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh, Başbakan Abdulkadir Kamil Muhammed ve Cibuti kabinesinden 2 bakan, Türkiye'nin Cibuti Büyükelçisi Hasan Yavuz, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş ile çok sayıda davetli katıldı. 

Törende Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh'e cami ile ilgili bilgi veren Türkiye'nin Cibuti Büyükelçisi Hasan Yavuz, Sultan 2. Abdulhamid Han Camii'nin, Osmanlı mimarisi ile yapılacağını ve ezanın İstanbul kıraatı ile okunacağını söyledi. 

Törende Cumhurbaşkanı Guelleh'in isteği üzerine Ankara Maltepe Camii İmamı Mustafa Demir, ezan okudu. 

 Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş tarafından okunan duanın ardından sembolik olarak yapılan duvara Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh, Cibuti Vakıf Din ve Kültür Bakanı Aden Hasan Aden ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş tarafından briket konuldu. 

Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh, törende gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bölgeye ilgisinden memnun olduklarını ifade ederek, "Türkiye sadece Cibuti ile değil tüm Afrika ile iyi ilişkilere sahip. Cibuti, Türkiye ilişkileri çok iyi bir noktadadır" dedi. 

İki minareli olacak caminin, Osmanlı Devleti'nden sonra Afrika'ya bir Osmanlı Sultanı adına yaptırılan ilk cami olma özelliği taşıdığı bildirildi. 

Siyah Kalem ve Kazova Konsorsiyumu ile inşa edilecek caminin 2 yıl içerisinde tamamlanarak ibadete açılması bekleniyor.

Cami, denizin doldurulmasıyla kazanılan alanın üzerine kurulacak. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.