CIA TikTok hakkında soruşturma raporu hazırladı

CIA TikTok hakkında soruşturma raporu hazırladı

TikTok hakkında soruşturma hazırlayan CIA, Çin’le kullanıcı verilerinin paylaşıldığına dair bir kanıt bulamadığını açıkladı.

Popüler sosyal medya platformu TikTok, son günlerde gündemden düşmüyor. Önce Çin ile yaşanan çatışmalar sonucu Hindistan’da yasaklanan uygulama sonrasında ABD’de Trump tarafından hedef alınmıştı. İnternette paylaşılan bazı gönderilerde TikTok uygulamasının kullanıcı verilerini Çin hükümetiyle paylaştığı yazılmıştı. Hatta ABD yönetimi TikTok uygulamasına ve diğer Çin merkezli uygulamalara karşı cephe almaya başlamıştı.

ABD'nin başlattığı bu mücadele geçtiğimiz hafta TikTok'a en ağır darbeyi indirmişti. ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada TikTok'un ülke genelinde yasaklanacağını açıklamıştı. Geçtiğimiz günse Donald Trump, ABD'li kişi veya kurumların TikTok'un yanı sıra WeChat'le hiçbir şekilde iş yapamamalarını sağlayacak iki kararname çıkarmıştı.

CIA TikTok ve Çin arasında veri alışverişi tespit edemedi

The New York Times, yaptığı haberde TikTok üzerinde CIA tarafından yürütülen soruşturmanın ilginç sonucunu paylaştı. The New York Times'ın haberine göre CIA, Çinli istihbarat servislerinin TikTok'un verilerine eriştiği hakkında 'hiçbir kanıt olmadığı' sonucuna vardı.

CIA analistleri, TikTok Çin merkezli teknoloji şirketi ByteDance'e ait olduğu için Çin'in TikTok'tan veri edinmesinin mümkün olduğu sonucuna vardı. Ancak habere göre CIA, Çin'in böyle bir şey yaptığına dair bir kanıt bulamadı. Yine de TikTok, bazı isimlere göre ABD'nin ulusal güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor.

KAYNAK: WEBTEKNO, HABER7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.