CHP’yi iktidar edecek referans

Manisa Celal Bayar Üniversitesine yeni atanan çiçeği burnundaki Rektör Sayın Pakdemirli’ye bir kısım boyalı medya hücuma geçti. Adamcağıza daha doğru dürüst bir icraat yapma fırsatı vermeden birkaç gündür doludizgin bir hücumdur ediliyor.
Anlaşılan, Pakdemirli’nin yeni Rektör Seçilmesi, bir kısım statükocu menfaat çevrelerini fevkalade rahatsız etmiş durumda.

Yeni Rektörü ziyaret edecek Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç’ı güya protesto etmek amacıyla Rektörlüğe gelen bir kısım şu anda öğrenci bile olmadığı basından anlaşılan provoke şahıslar seçim sürecine girilen bu dönemde hem hükümeti hem yeni rektörü güç duruma sokmak, bir taşla iki kuş vurmak istedikleri anlaşılıyor.
CHP Manisa teşkilatı ve milletvekilleri de, Manisa Manolya meydanında toplanarak, provoke şahıslara cesurca engel olan yeni rektörü kınamaya çalışmışlar.
CHP’liler Sayın Rektörü kınarken, hem rektörü hem de Sayın Arınç’ın şahsında da Hükümeti yıpratmak istedikleri, muhalefette olmaları nedeniyle bunu yaptıkları anlaşılıyor.
Ama muhalefet edelim derken, öyle laflar etmişler ki iktidara talip bir parti bu lafları asla yapmamalı.
Rektörü ve Bakanı kınamaya çalışırken, CHP milletvekilinin sarf ettiği sözler aslında bütün bir milletin değerlerini kınar gibi.

Efendim neymiş “CHP’nin referansı Risale-i Nur değil de Kemalizm’miş.”
CHP’liler neden terazinin bir kefesine Risale-i Nur’u, diğer kefesine Kemalizm’i koyma
İhtiyacı hissettiler? Bunu neden yapıyorlar?
CHP’liler Risale-i Nur’un bir Kur’an tefsiri olduğunu bilmiyorlar mı? Milletvekili olmuş şahıslar bunu bilmiyorlarsa ki bu mümkün değil.
Manisalı CHP’li Milletvekilleri Kemalizmi referans alırken Risale-i Nurun müdafaa ettiği olan dine düşmanlık olarak mı Kemalizmi göstermek istiyorlar? Kemalizm, Din, Kur’an düşmanlığı mıdır?
CHP’ye en büyük hakaret bu olur. Biz biliyoruz ki, az bir kesim hariç, CHP’nin ekserisi, din, iman ve Kur’an aleyhinde değillerdir.

Nedir Risale-i Nur? Risale-i Nur; Kur’an hakikatlerini anlatan, İslam’ın imanı mevzularını bu günkü insanların anlayacağı şekilde izah ve ispat eden bir tefsir.
Risale-i Nur, bu milletin imanının tezahürüdür.
Risale-i Nur, bu milletin, kalbinin, vicdanının sesidir.
Risale-i Nur, Kur’an’a bin sene hizmet etmiş kahraman bir milletin inancının, inandığı ve uğruna milyonlar şehit verdiği hakikatleri anlatan bir tefsirdir.
Risale-i Nur, tarihine ve manevi değerlerine yüz çeviren ve maddiyunluk illetine, müptela olmuş hasta bir neslin tedavisinde Kur’ani bir reçetedir.
Risale-i Nur, Anadoludaki etnik unsurları ve Ortadoğu insanını biri birine düşürmeye çalışan ırkçılığa engel olan imani ve uhrevi kardeşliği yeni bir ruhla tesis eden bir eserdir.
Risale-i Nur, insanın aklı ile kalbini birden tatmin edip olgunluğa sevk eden bir tefsir.
Risale-i Nur Anadolu ve Ortadoğu insanının geri bırakan cehaleti, Akıl ve kalbi birlikte aydınlatan ilimlerin elde edilmesini teşvik eden bir eser.
Risale-i Nur, milletçe belimizi kıran fakirliğe, tembelliğe karşı, çalışmayı batının faydalı ilimlerini teknolojisini almayı teşvik eden bir eser.
Risale-i Nur, anarşiyi netice veren bölücülüğü ortadan kaldıracak, ilim, iman ve marifeti ve insan sevgisini vatandaşlarımıza kazandırarak kardeşlik duygularını, birlik ve beraberliği netice veren bir tefsir.
Risale-i Nur, Askeri rejimlerin İstibdadın, baskıcı rejimlerin, sözde Cumhuriyetlerin her türlüsünü reddederek, isim ve resimden ibaret bir Cumhuriyet değil, Asrısaadetteki seçimle gelen halifeleri örnek göstererek, gerçek Cumhuriyeti savunan ilk Kur’an’i tefsir.
Risale-i Nur, Padişahlık ve Halifelik müessesesini bu gün artık bu manayı deruhte eden ehil Meclisler olduğunu izah eden bir tefsir.
Risale-i Nur, bir şahsın tercihi ve görüşü ile değil cumhurun görüşüne itibar edilmesinin gerekliliğini izah eden bir tefsir.
Risale-i Nur, kaba kuvvetle, silahla, anarşi ve menfi hareketle değil, insanları ikna ile irşat ile ilim ve hakikatle doğruya ve hakka çağırmanın esas olduğunu ispat eden bir tefsir.
Risale-i Nur, çıkmaza düşmüş Medrese ve tarikat ehline Müsbet ilimlerle yoğrulmuş ve ilimden hakikate giden akli ve kalbi yolu açmış bir tefsir.
Risale-i Nur, kimliğinden çekinen ve Moderniz mi isteyenlere kimliğini kazandırarak helal ve haklı modernizemden istifade yollarını açan bir tefsir.
Risale-i Nur, şekilcilikle değil, insan akıl ve kalbinin ve ruhunun huzurunu esas alan bir eser.
Risale-i Nur, bir insanın hak ve hukunun, bütün insanlık hak ve hukuku kadar önemli olduğunu ispat ederek gerçek demokrasinin en son hududunu izah eden bir tefsir.
Risale-i Nur, Kur’anın mana ve mahiyetini geçmiş bin senelik klasik izahlarla değil asrın insanının anlayacağı ve kavrayacağı şekilde izah ve ispat eden bir tefsirdir.
Risale-i Nurlar bu gün elliye varan değişik dillere tercüme edilmiş ve edilmeye devam edilen ve bu asrı ve gelecek asır insanlarının iman ve İslamiyet hakkındaki tüm ihtiyaçlarına tatmin edici cevaplar veren tap taze bir Kur’ani şehaser.
Risale-i Nur’un kısaca muhtevası bu.

Peki, hiç kimsenin itiraz etmeyeceği derecede güzellikleri ve hakikatleri taşıyan Risale-i Nur referansını Manisalı CHP’liler ve tüm CHP camiası referans olarak alsa ne olur?
CHP’nin yetkilileri buna ne diyor? Risale-i Nur da bizim referansımızdır deseler ne kaybederler.
Risale-i Nur bugün, gün geçtikçe hem Anadolu’ya kök salıyor hem de tüm dünyaya hızla yayılıyor.
Anadolu’nun bağrından fışkıran ve bu memleketin malı olan İslamın bu asırdaki sönmez ve söndürülmez tefsiri olan Risale-i Nur’u CHP’liler göz ardı edemezler.
Bütün dünyanın gittikçe ilgi ve alakasını çeken Risale-i Nur’a kulak tıkayamazlar.
Bütün dünyanın ilgisini ve merakını ve ona ihtiyaçları olduğunu anladıkları Risale-i Nur’u bu millet çoktan referans olarak almıştır. Ve gün geçtikçe çoğalan bir seyirle bu Kur’ani referansı hayatına geçirmeye başlamıştır.

CHP, İktidar olmak istiyorsa, bu milletin manevi değerlerinin yeni bir çehre ile savunucusu olan Risale-i Nuru ve modernizm diye belirledikleri Kemalizmi referans aldıklarını birlikte belirtme cesaretini ve ferasetini göstermelidirler.
Aksi halde elli yıldır bekledikleri iktidar bir başka elli yıla kalır. Bizden söylemesi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.