CHP'li vekilin 'Matematik yerine Said Nursi ve Risale-i Nur anlatıldı' iddiası

CHP'li vekilin 'Matematik yerine Said Nursi ve Risale-i Nur anlatıldı' iddiası

Yeni bir yargısız infaz mı?

Risale Haber-Haber Merkezi

Bir öğretmenin söylediği iddia edilen sözleri, Said Nursi ve Risale-i Nur üzerinden polemik konusu yapılmaya çalışılıyor.

Mersin’de matematik öğretmeni K.B.’nin derslerde öğrencilere “diğer derslere gerek yok”, “öğretmenler ateist, deist. Bunlar Allahsız. Öğrencileri dinden çıkarıyor” ve “Bu mahallede yaşayanlar komünist, ben burayı düzeltmeye çalışıyorum” dediği iddia edildi. 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

Antmen önergesinde “Daha önce Mersin-Tarsus Ulaş Ortaokulu’nda görevli iken (aynı nedenle) kademe durdurma ve yer değiştirme cezası alarak Mersin Tarsus Çağlayan Ortaokulu’nda görevlendirilen Matematik öğretmeni K.B’nin derslerinde Matematik dersini anlatmadığı, derslerinde Said Nursi’nin Risale-i Nur kitaplarından bölümleri anlattığı iddia edilmektedir” dedi.

Antmen, "Bahsi geçen iddialar doğru mudur? Doğru ise bahsi geçen öğretmen hakkında idari soruşturma ne aşamadadır, adli kovuşturma talep edilecek midir?" diye sordu.

Öğretmen KB'nin bu iddialar hakkında ne dediğine dair bir bilgiye yer verilmedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
10 Yorum