CHP'li imam: Ayasofya'yı açacağız

CHP'li imam: Ayasofya'yı açacağız

CHP'nin adayı Sultanahmet Camii eski imamı Osman Nuri Bedir öyle vaatler sıraladı ki bakalım partisi nasıl tepki verecek?

Risale Haber-CHP'nin İstanbul Sultanbeyli'den aday gösterdiği Sultanahmet Camii eski imamı Osman Nuri Bedir Zaman gazetesinde yer alan röportajında bir çok vaatler verdi.

“Dine dair problemlerin çözüm merkezi CHP'dir” diyen Bedir, Ayasofya’yı açacaklarını da ileri sürdü: “Yıllarca Tayyip Bey'le birlikte 'Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın.' diye bağırdık. Ayasofya kesin açılmalı, biz açacağız. İlk namazı ben kıldırmak isterim” dedi.

Bedir röportajında şu incileri sıraladı:

“Mustafa Kemal Atatürk benim fahri hemşehrimdir. Onun kadar İslam'ı bilen, İslam inancına, İslam eğitimine, İslam terbiyesine, İslam kültürüne sahip bir tane adam bana gösterebilir misiniz? Mustafa Kemal'i terbiye eden, rahle-i tedrisatından geçiren Osmanlı'dır. Kur'an dinlemeyi çok seven bir insan, öte tarafları beni enterese etmez.

“Liselerde de seçmeli olarak Kur'an ve hadis dersleri verilmeli. Dinini öğrenmeli her genç. İHL mezunlarının önünün kapatılması çok iğrenç bir şey. İHL'liler en az buna karşı çıkan insanlar kadar vatanını, devletini, milletini seven insanlardır. Kimse burada artistlik yapmasın. Bunlar öcü değil. Sen kimsin kardeşim, o zaman sen gitme oraya!..

“Polis okulları ve akademileri Emniyet'e bağlı, niye Diyanet'e bağlı olmasın? Daha donanımlı, daha liyakatli olsunlar.