CHP ve yandaş basının çıkmazı

Türkiye’de Genelkurmay Başkanları konuşunca basın neden bu kadar ilgi gösterir anlamak mümkün değil.

Haber sıkıntısı çektikleri için mi?

Hayır! Türkiye haber cenneti, haberden çok ne var ki, dakika geçmiyor ki yeni bir olay yaşanmasın. En azından bulunduğumuz dönem böyle.

Nedenini ben şöyle değerlendirdim.
Türkiye’de 1950’den beri CHP tek başına iktidara gelemedi. Ekseriyetle iktidardan indirilen sağ partiler olmasına rağmen ihtilallerden sonra ezici çoğunlukla iktidara gelen yine sağ partiler oldu.

Bu durum neden böyle oluyor? Nedeni açık. İhtilal yapan anlayışın arkasında CHP duruyor da ondan. Bugün bile Ergenekon’un arkasında kim var? Onun “avukatlığına” soyunan kim?
CHP!..

Bu millet görmüyor mu? Tepede cereyan eden olayları anlamıyor mu sanıyorsunuz? Bal gibi anlıyor ve kararını da ona göre veriyor. Her seferinde ihtilallerin yaptığı icraatların büyük ekseriyetini CHP’nin sırtına yüklüyor. O nedenle de iktidara getirmiyor.

28 Şubat post modern darbesi ile kimler iktidardan uzaklaştırıldı? Helal oylarla iktidara gelmiş partiler. Peki, sonrasında kimler iktidar oldu? CHP+MHP... Peki daha sonra!.. Daha sonra normale dönünce bu millet gene bildiğini yaptı ve darbenin indirdiği kişilerin kurduğu yeni bir oluşumu kahir ekseriyetle iktidara getirdi.

İşte problem burada.
CHP maalesef bunu göremiyor. Her seferinde aynı hatayı yapmaya devam ediyor. Siyaseti kuralına göre oynayıp halkın isteklerine kulak vererek iktidara gelmek yerine, her seferinde bulanık sudan medet umanlar gibi ortalığın karışmasını bekliyor.

Solun kahir ekseriyeti (az bir kısmı, yani gerçek sosyal demokrat anlayışında olanları ayırmamız gerekiyor) aynı zihniyette hareket ettiklerinden dolayı da bu durum hiç değişmiyor. Basını ile kurum ve kuruluşları ile ellerinde tuttukları sivil toplum teşkilatları ile aynı şekilde hareket ettiklerinden halk onları affetmiyor.

Aslında bunları halkımız çok çabuk affeder. Az biraz iyiliklerini görse bir anda bütün kötülüklerini unutur. Sütten çıkmış ak kaşık gibi tertemiz olarak iktidara taşır. Ama nerde onlarda o basiret.

Bediüzzaman Hazretleri onların bu anlayışını görmüş olacak ki, “bu asil Türk milleti ihtiyarıyla o partiyi kat'iyen iktidara getirmeyecek” (Emirdağ L. Sh. 422) diyerek siyasi bir deha olduğunu aleme ilan etmiş.

Hiç siyasetle ilgilenmediği halde toplumun nabzını tutmasını bilmiştir. Hatta, CHP’ye yol göstermiş ama o bunu dikkate almamıştır.

İşte, Genelkurmay Başkanı konuşunca basının bu kadar ilgi göstermesinin nedeni de burada yatıyor. Kartel Medyası gönüllü olarak ihtilallerin borazanlığını üstleniyor. İstiyor ki, bu sayede sağ iktidar alaşağı edilsin ve kendi anlayış çizgisindeki CHP iktidara gelsin. O nedenle de büyük bir kurtarıcı gibi Genelkurmay Başkanlığından gelen açıklamalara sarılıyor.

Helal oylarla iktidara gelmiş hükümetleri bir türlü hazmedemiyor. O nedenle de bu vahim hatayı her seferinde yapıyor. Zaten henüz onların karşısında onlar kadar güçlü bir basın yer almadığından kalan kısım da onların estirdiği rüzgârın etkisine kapılarak onlar da ister istemez o beyanatlara yer veriyor.
Sonuçta bu durum ortaya çıkıveriyor.

CHP ve onun şakşakçılığını yapan basın artık görmeli. Meşru olmayan yollarla iktidara gelemeyeceklerini, gelseler dahi kalıcı olamayacaklarını anlamalılar.

Demokratik olmayan yollardan medet ummaktan vazgeçip gerçek siyasete dönmeliler. Ülkenin menfaatlerini, din ve inancını, gelenek ve göreneklerini öğrenmeli ve ona göre siyaset yapmalılar. Genelkurmay Başkanlığının cemaatler aleyhindeki beyanatına pirim vermemeliler.  Aksi takdirde bu böyle ila nihayet gidecektir. 

[email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.