CHP, ihtiyaç duyulan cami teklifine yine ret verdi

CHP, ihtiyaç duyulan cami teklifine yine ret verdi

TT Arena Stadı’nın bahçesine cami yapılması ile ilgili plan değişikliğinin ardından, Atatürk Havalimanı’nın yakınında bulunan Dünya Ticaret Merkezi’nin otoparkına da cami yapılması için, imar planı değişikliği yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, oy çokluğuyla aldığı kararla İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nin otoparkına cami yapımına izin verdi. Otopark olarak kullanılan alanın 4 bin metrekaresinin cami yapımı için ayrılmasıyla ilgili plan değişikliğini CHP grubu ret oyuna karşılık, Ak Partili meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul etti.

İHTİYAÇ OLDUĞU TESBİT EDİLDİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Belediye Meclisi’ne sunduğu plan değişikliği teklifine ilişkin raporda, “Dünya Ticaret Merkezi’nin bulunduğu bölgede Dini Tesis Alanı ihtiyacının olduğu tespit edildiği ve söz konusu ihtiyaç doğrultusunda Bakırköy İlçesi, 1221 ada, 193 sayılı parselin bir kısmının ve tescil dışı alanın “Dini Tesis Alanı” fonksiyonuna alınmasına ilişkin Başkanlık Oluru alınıp, bu doğrultuda İmar Planı değişikliği teklifi hazırlandığı” belirtildi.

CHP RET VERDİ
Otopark ve yeşil alan olarak kullanılan söz konusu arazinin “Dini Tesis Alanı”na alınmasıyla ilgili teklif  Belediye Meclisi’nde görüşüldü. Teklifle ilgili olarak söz alan CHP Grup sözcüsü Tonguç Çoban, bölgeye yakın bir başka alanda da cami yapılmasının söz konu olduğunu, iki ayrı caminin aynı plan kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini düşündüklerini, gelen teklife bu nedenle ret oyu vereceklerini söyledi.

Yapılan oylamada teklif, “İlgili kurum ve kuruluş görüşleri doğrultusunda hazırlandığı ve kamu yararı niteliği taşıdığından uygun görülmüştür” denilerek, oy çokluğu ile kabul edildi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum