CHP-AK Parti koalisyon görüşmesinde Risale-i Nur ayrıntısı

CHP-AK Parti koalisyon görüşmesinde Risale-i Nur ayrıntısı

Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu arasındaki ilginç diyalog...

Risale Haber-Haber Merkezi

CHP ile AK Parti arasında koalisyon görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlansa da, pek çok ilginç detayın ortaya çıkmasına da yol açtı. 

Bu detaylardan biri de Risale-i Nur ile ilgili çıkarılan kanun üzerindeki görüşme oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Anayasa Mahkemesinin Risale-i Nur'la ilgili kararını hatırlattı.

CHP-AK Parti öngörüşme tutanaklarında Kılıçdaroğlu, CHP'deki değişimi anlatırken Davutoğlu'na şunları söyledi. Hürriyet'teki haber aynen şöyle:

"Siz, CHP'nin 1930'larda Said-i Nursi'yi yasakladığını sık sık gündeme getirirsiniz. Ancak 2014'te bir torba yasaya eklenen bir madde ile Said-i Nursi eserlerinin basımını devlet tekeline aldınız. Bu haksızlığı durdurmak da CHP'ye düştü ve AYM'ye yaptığımız başvuru sonucunda bu düzenlemeniz iptal edildi." 

AK Parti, geçen yıl Gülen Cemaati'nin Said-i Nursi'nin eserlerini vârislerinin ve öğrencilerinin onayı olmadan bastığı gerekçesiyle bu kitapların sadece Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılmasını öngören bir yasal düzenleme yapmıştı.

CHP de ilgili torba kanunla ilgili başvurusunda bu düzenlemenin de iptalini istemişti. Anayasa Mahkemesi de Haziran 2015'te oy çokluğuyla aldığı bir kararla bu düzenlemeyi CHP'nin talebi doğrultusunda iptal etmişti."

Hürriyet, bu kararın Nur Cemaati'nde büyük bir memnuniyete yol açtığını iddia ederken haberde herhangi bir cemaat ismi yer almadı.

hurriyet_saidnursi.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
30 Yorum