Mustafa ÖZCAN_

Mustafa ÖZCAN_

Cheney ve Rumsfeld’in ölüm mangaları!

 
Gün geçmiyor ki, Dick Cheney ve Donald Rumsfeld’in yeni bir kirli çamaşırı ortaya çıkmasın! En son olarak bu ikilinin ölüm mangalarına hükmettikleri ortaya çıktı. Bilindiği gibi, 2004 ve sonrasında Irak’ta ölüm mangaları ortaya çıkmıştı ve bu ölüm mangaları kitle katliamları ve onun ötesinde kimlik katliamları yapıyorlardı. Birçok çöp konteynerinde sadece isminden dolayı öldürülen Iraklılar bulunmuştu. Bir defasında ölenlerin üzerinden sadece Ömer kimlikleri çıkmıştı. Bu tarihlerde Irak neredeyse 12 Eylül öncesi Türkiye’den manzaralar yaşamıştı. Hem de şeddeli olarak. Türkiye’deki anarşi ortamında yaklaşık 5 bin kişi hayatı kaybetmiş ve ardından generaller yaptıkları darbe ile kaybedilen istikrarı yeniden temin etmişlerdi. Yangın olmadan itfaiyeciye niye ihtiyaç duyulsun ki? Lakin itfaiyecinin önemini hatırlatmak için sağı solu kundaklaması mı gerekir? Bizde biraz böyle oluyor. Zira 12 Eylül öncesinde sağa da sola da silah tutuşturanlar aynı patronlardı. Bundan dolayı da Carter, 12 Eylül darbesini öğrendiğinde merakına mucip olmuş ve adamlarına bu darbeyi kim yaptı diye sormuştu. Hemen ellerini oğuşturarak ‘bizim çocuklar/our boys’ demişlerdi. Bu sözü Paul Henze’nin söylediği ileri sürülüyordu. Hatta Mehmet Ali Birand bunu tekzip eden Paul Henze’yi kendi ses kaydıyla süklüm püklüm etmiş ve susturmuştu. Amerikalı aslar ‘bizim çocuklar’ der de bizimkiler ‘bizim patron/our boss’ demezler mi? Amerikalılar Türkiye’de kendi çocukları olmadan bir iş çeviremezler. Buradaki çocuklar da Washington’daki patronları olmadan nal toplarlar.

Irak’taki ölüm mangalarına benzer mangaların veya kelle avcılarının Rumsfeld ve Cheney emrinde kelle kopardıkları anlaşıldı. Ali kıran baş kesen oldukları anlaşılıyor. Bu mangaların Afganistan ve Lübnan gibi ülkelerde de faaliyet gösterdiği ileri sürülüyor. Bilindiği gibi genel kanı Lübnan eski başbakanlarından Refik Hariri’nin Beşşar iktidarı ve Suriye muhaberatı tarafından Lübnanlı ortaklarıyla birlikte öldürüldüğü yönündedir. Lübnanlılar genel olarak bunu savunuyorlar. Lakin konuyla ilgili olarak daha önce Uluslar arası Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanması sağlanan 4 Lübnanlı güvenlikçi serbest bırakıldı. Ardından, Hasan Nasrallah bu hususta Mossad’ı suçladı ve tam da bu sıralarda Lübnan’da Mossad işbirlikçisi bir şebeke çökertildi. Lakin yine tam da bu sıralarda Amerikalı bir gazeteci Refik Hariri’nin Cheney çetesi veya emrindeki ölüm mangası tarafından suikastla öldürüldüğünü ileri sürdü. Meşhur araştırmacı gazeteci Wayne Madsen, Dick Cheney’in CIA mensupları arasından bir ölüm mangası kurduğunu ve bu ölüm mangalarının Lübnan Kuvvetleri Komutanı Elie Hobeika ile eski Başbakan Refik Hariri’yi öldürdüğünü ileri sürüyor. Madsen, Russia Today’e yaptığı değerlendirmede, Cheney’in ölüm mangalarının Hubeika’yı İsrail ve dönemin İsrail Başbakanı Şaron ile koordineli bir şekilde öldürdüğünü ileri sürüyor.

Rumsfeld’in de benzeri bir ölüm mangaları timine sahip olduğunu anlıyoruz. Bu iki isim akla gelince peşinden skandallar da geliyor. Bu bağlamda, Irak işgali öncesinde savaşa hazırlık olarak birçok yerde Tevrat’tan alıntılar yaptığı ve meseleyi bir Haçlı-Siyonist saldırısına dönüştürmeye çalıştığı belgeleriyle birlikte ortaya çıktı. Saddam’a bomba ve füzeler göndermeden önce de Tevrat ayetleri göndermiş. Savaşı tamamen Tevrat ayetleri ve dini semboller yönlendirmiş. Rumsfeld bununla da kalmamış aynı zamanda Afganistan’da da ölüm mangaları kullanmış. Tabii Black Water gibi paralı ve korsan askerleri savaş için seferber eden de onlardı.
Afganistan, eski ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’in döneminde kurulan özel timlerin saldırılarını konuşuyor. İngiliz Independent gazetesine göre, “kovboylar” da denilen özel birim, yüzlerce insanın ölümüne neden olan üç katliama imza attı. Saldırılardan birinin geçen yıl, diğer ikisinin de daha önceki yıllarda gerçekleştiği kaydedildi. Halen birimde 2 bin 500 asker görev yapıyor. Bu bilinenler bilinmeyenlerin yanında belki de devede kulak.

Vakit

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.