Charlie Hebdo çalışanları bir bir ayrılıyor

Charlie Hebdo çalışanları bir bir ayrılıyor

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içerikli çizimleriyle bilinen ve geçtiğimiz yıl saldırıya uğrayan Charlie Hebdo dergisinin önemli ismi Luz’un ardından, yazar Patrick Pelloux da dergiden ayrılacağını açıkladı.

Fransa'nın dünyaca ünlü mizah dergisi Charlie Hebdo çalışanları arasında yaprak dökümü sürüyor.
Önce "bir daha Hz. Muhammed'i tasvir eden karikatürler çizmeyeceğini" açıklayan daha sonra dergiden ayrılma kararı veren "Luz" ismiyle bilinen çizer Renald Luzier'in ardından, yazar Patrick Pelloux de Charlie Hebdo'yu bırakacağını bildirdi.
Fransa'da yayın yapan öğrenci radyosuna konuşan Pelloux, "Artık Charlie Hebdo için yazmaya son vereceğim, çünkü benim için artık bir şeyler bitti, ruhum her zaman Charlie Hebdo ile birlikte olacak ancak bazen hayatta bir sayfayı çevirmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Hz. Muhammed'i tasvir eden bazı karikatürler yayımlamasının ardından Charlie Hebdo dergisine düzenlenen terör saldırısında derginin bazı ünlü çizerleri ölmüştü.

Paris'te 7 Ocak'ta Charlie Hebdo dergisine saldırıyla başlayan ve 3 gün devam eden 3 ayrı terör saldırısında toplam 17 kişi hayatını kaybetmiş, polis operasyonlarında 3 saldırgan ölü ele geçirilmişti.

Charlie Hebdo, geçen haftaki sayısında da Bodrum'da kıyıya vuran üç yaşındaki Suriyeli çocuk Aylan Kurdi ve Avrupa'ya giden sığınmacılara ilişkin tepki çeken karikatürler yayımlamıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.