Cezaevlerinde doğan markalar halkla buluştu

Cezaevlerinde doğan markalar halkla buluştu

Türkiye'deki 40 cezaevinde faaliyet gösteren üretim merkezlerinde çalışan hükümlü ve tutukların yaptığı 152 ürün, Ankara'daki satış mağazasında müşterilerin beğenisine sunuldu.

Adalet Bakanlığı İş Yurtları Kurumu Daire Başkanlığınca Ankara Sıhhiye'de, cezaevlerinde üretilen ürünlerin halka satışının yapıldığı mağaza açıldı.

Mağazada, 40 cezaevinde açılan atölye ve tesislerde meslek öğrenmek amacıyla üretime katılan hükümlü ve tutukluların yaptığı sucuk, kavurma, peynir, ayran, yoğurt, havlu, ayakkabı, kadın çantası, deri mont, zeytin yağı, gümüş takı ürünleri ile kuruyemiş çeşitlerinden oluşan 152 ürün halkın beğenisine sunuluyor.
 
"Mağaza akına uğruyor"
 
Ayaş Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ayhan Çapacı, mağaza hakkında bilgi verdi.
 
Ocak ayında hizmet vermeye başlayan mağazanın, cezaevlerinde hükümlü ve tutukluların alın teri ve el emeğiyle ortaya koyduğu ürünlerin halkla buluştuğuna işaret eden Çapacı, "Büyük bir ilgiyle karşılaşan mağazamız halkın akınına uğruyor. Bu kadar ilgiyi biz de beklemiyorduk. 27 Ocak tarihinde hizmete giren mağazamızda bugüne kadar 3 bin 753 kişi, sunulan ürünlerden satın aldı. Bugüne kadar yaklaşık olarak 112 bin 956 lira gelir elde edildi" dedi.
 
Marka isimleri cezaevlerinden
 
Her cezaevinde üretilen ürünün bir markası olduğuna işaret eden Çapacı, "Ürünler, marka isimlerini üretildikleri cezaevlerinin isimlerinden almaktadır. Ayaş Cezaevinde üretilen ayakkabılar Ayce, Sinop Cezaevinde yapılan gömlek, kravatlar Since, Foça Cezaevinde üretilen zeytin yağı da Foce marklarıyla piyasaya sunuluyor" diye konuştu.

Hükümlü ve tutukluların üretim merkezlerinde çalışmaları nedeniyle sigortalarının ödenip maaş aldıklarına da değinen Çapacı, böylece mahkumların hem rehabilite edilmelerinin sağlandığı hem de topluma kazandırıldıklarına dikkati çekti.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.