Cezaevleri Risale-i Nur'la ıslah mekanı oluyor

Cezaevleri Risale-i Nur'la ıslah mekanı oluyor

Cezaevinde yaptığımız uygulama bizleri çok mutlu etti. Mahkûmların tamamına yakını namaza başladılar ve yaptıkları hatalara tövbe ettiler

RİSALEHABER-Biruni Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Uçar, mahkumlara Risale-i Nur'un anlatılmasının çok etkili olduğunu, namaza başladıklarını, tövbe ettiklerini ve helalleştiklerini söyledi.

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin hapishane hizmetlerine büyük önem verdiğine dikkat çeken Uçar, hapishane müdürleriyle görüşülerek mahkûmlara söyleşi düzenlenebileceğini ifade etti.

Uçar, "Yapılacak söyleşiler sonucunda; mahkûmların birbiriyle daha iyi geçinecekleri, hapishane yöneticilerine karşı daha saygılı davranacakları, cezaları bittikten sonra toplum hayatına tekrar atıldıklarında daha iyi uyum sağlayacakları başka hapishanelerde yaşanmış örneklerle anlatılır" dedi.

Risale-i Nurların ilk muhatapları da mahkûmlardır

Risale-i Nurların önemli bir kısmının hapishanelerde yazıldığını belirten Uçar, mahkumların önemli ölçüde yararlandığına dikkat çekti.

Uçar, "Hapishanelerde Hz. Üstad'ın ifadelerinden de geçtiği gibi, Risale-i Nurların okunması ve dağıtılması gerekmektedir. Risale-i Nurların önemli bir kısmı hapishanelerde yazılmıştır. İlk muhatapları da mahkûmlardır. O halde bizler de Nur Risalelerini ekmek gibi ilaç gibi dağıttırmalıyız. Özellikle hapishanelerde yazılmış veya mahkûmları muhatap alan Meyve Risalesi, Asayı Musa, Gençlik Rehberi, Küçük Sözler, Hastalar Risalesi, Medreseyi Yusufiye Risaleleri kitaplarında yer alan dersler çok etkili olmaktadır.

Mahkûmların tamamına yakını namaza başladı ve tövbe ettiler

"Cezaevinde yaptığımız uygulama bizleri çok mutlu etti. Önce konferans, sonra sınıf ortamında eğitim daha sonra da koğuş ortamında buluşmalarda mahkûmların tamamına yakını namaza başladılar ve yaptıkları hatalara tövbe ettiler. Daha önce hırsızlık yapanlar, malını çaldıkları kişilerle nasıl helalleşecekleri konusunda ciddi arayışa girdiler.

Yazının tamamı için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum