Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: 323 acil yıkılacak bina var

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: 323 acil yıkılacak bina var

Bakan Murat Kurum, yıkık, acil yıkılacak ağır hasarlı bina sayısının 3 bin 200, bağımsız bölüm sayısının da yaklaşık 10 bin 900'e ulaşmış durumda olduğunu belirtti.

Bugün itibariyle hasar tespit çalışmalarında Elâzığ'da yüzde 60 seviyesine gelindiğini vurgulayan Kurum, yapmış oldukları tespitlerde kentteki binaların yüzde 25'e yakınının orta ve ağır hasarlı olduğunu kaydetti.

Bakan Kurum, bunun özelikle eski yapılarda yoğunluklu olarak görüldüğünü belirterek, şöyle konuştu:

Bugün itibariyle Elâzığ ilimizde 93 yıkık binamız mevcut, 2 bin 785 ağır hasarlı binamız mevcut. Bu 9 bin 410 bağımsız bölüme geliyor. Yine bin 675 orta hasarlı binamız var. Burada da yaklaşık 12 bin bağımsız bölüm var. 323 de acil yıkılacak binamız var. Acil yıkılacak binalarda bağımsız bölüm sayısı yaklaşık bin 200 bağımsız bölümden oluşmaktadır. Yıkık, acil yıkılacak ağır hasarlı bina sayısı 3 bin 200, bağımsız bölüm sayısı da yaklaşık 10 bin 900'e ulaşmış durumda. 3 gün içinde Elâzığ'ın yüzde 90'ını görmüş, neticeyi ve tespiti almış olacağız.
Yemişlik bölgesinde 10 bin konutluk rezerv alanın bulunduğunu işaret eden Kurum, "Diğer rezerv alanımız Çatalçeşme Mahallemizde, orayı da gördük. Diğer rezerv alanımızda Zafran bölgesinde hemen Fırat Üniversitemizin arkasında kalıyor, bölge olarak sağlam bir zemine sahip. Zafran bölgesini belirlemiş durumdayız. Üç bölgede sosyal konutlarla birlikte yaklaşık 10 bine yakın bağımsız bölümün projesine ve inşasına da hemen başlamış durumdayız. En kısa zamanda inşa faaliyetlerini başlatacağız." dedi.

Şu ana kadar 71 binanın yıkımını gerçekleştirdiklerini dile getiren Kurum, 323 acil yıkılacak binanın bulunduğunu vurguladı.

Elâzığ'da 3 konteyner kent kurulacağını belirten Kurum, "İnşallah 10 gün içinde konteyner kentlerimizin teslimini gerçekleştireceğiz." ifadesini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.