​Çevre Bakanı Kurum: Allah dünyayı en güzel surette yarattı fakat insanoğlu dengeyi bozdu

​Çevre Bakanı Kurum: Allah dünyayı en güzel surette yarattı fakat insanoğlu dengeyi bozdu

​Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dünya Çevre Günü mesajında, "Allah, dünyayı en güzel surette, insan ile doğa arasında bir denge üzerinde yarattı. Fakat son 2 yüzyılda insanoğlu çevreyi tahrip etti, dengeyi bozdu." ifadelerine dikkat çekti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir video mesaj yayımladı.

Gökte uçan kuşu, deryada yüzen balığı, meyve veren ağacı kendisine dost bilenler, kardeş bilenler olduklarını söyleyen Kurum, ayrıca soluduğu havayı, her yerinden bereket fışkıran toprağı, akarsuları emanet kabul edenler olduklarını ifade etti.

Dağları, gölleri, denizleri bin bir çeşit canlısıyla ortak ev olan dünyayı güzelleştirmeyi, var oluşun gayesi olarak gördüklerini belirten Kurum, "Allah, dünyayı en güzel surette, insan ile doğa arasında bir denge üzerinde yarattı. Fakat son 2 yüzyılda insanoğlu çevreyi tahrip etti, dengeyi bozdu. İhtiyacından fazla tüketti. Ağacın, gölün, denizin, canlıların bir yaşam hakkı olduğunu bir süreliğine unuttu. Fakat bugün dünyamız, kendisini çok ağır bedeller ödeterek hatırlatmaktadır." dedi.

"Çözüm, canlı cansız tüm varlıklarımızı gözümüz gibi korumaktır"

Kurum, "Covid-19 salgını gibi hastalıklar tüm dünyaya olanca hızıyla yayılıyor. İklim değişikliğinin olumsuz etkileri de katbekat arttı ve artmaya devam ediyor. Çözüm, canlı cansız tüm varlıklarımızı gözümüz gibi korumaktır." ifadelerini kullandı.

ilkha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum