Çerkezöy'de atık bitkisel yağlar toplanıyor

Çerkezöy'de atık bitkisel yağlar toplanıyor

Çerkezköy ilçesinde, 2013 yılında 28 bin 330 litre, 2014 yılında da 10 bin 452 litre atık bitkisel yağ toplandığı bildirildi.

Çerkezköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Mühendisi Mehmet Furkan Tülün, yaptığı açıklamada Çerkezköy Belediyesi, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ve DEHA Geri Dönüşüm Firması ile birlikte atık bitkisel yağ toplama kampanyası yürüttüklerini söyledi.

Kampanya kapsamında, evinde 5 litre üzerinde bitkisel atık yağ bulunduran vatandaşların evlerinden bu yağların toplandığını belirten Tülün, 5 litreden az yağları vatandaşların belediyeye teslim edebileceklerini, tek seferde 5 litre ve üzerinde atık yağ teslim eden vatandaşlara temizlik malzemesi hediye edildiğini bildirdi.
Bitkisel atık yağların dönüşüme gönderilmediği takdirde doğaya karıştığını ifade eden Tülün "Bazı vatandaşlarımız pet şişelere topladıkları atık yağları iyi niyetli bir biçimde poşetlere sarıp çöp kutularına bırakıyorlar. Ama ne olursa olsun sonuç olarak bunlar toprağa yani doğaya karışıyor" dedi.
Lavabo ve çöpe dökülen atık yağların 1 litresinin binlerce litre suyu kirleterek ekosisteme geri dönüşü olmayan zararlar verdiğini önemli vurgulayan Tülün, "Lavaboya dökülen yağlar sudaki katkı maddeleriyle birleşerek binaların atık su borularında ve kanalizasyon sistemlerinde tıkanıklıklara da sebep olmakta." diye konuştu
Tülün, kampanya ile Çerkezköy'de 2 yılda yaklaşık 39 bin litre atık yağ toplandığını belirterek, "Çerkezköy'de 2013 yılında 28 bin 330 litre, 2014 yılında da 10 bin 452 litre atık yağ toplandı. Vatandaşlarımız atık yağ konusunda hassas davranmalıyız." ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.