Cep alırken dikkat!

Cep alırken dikkat!

1 Nisan'da başlayacak 4.5G dönemi heyecanla beklenirken, cep telefonu ve SIM kartı alacak tüketicilere uyarı geldi: Seçmi yaparken 4.5G'ye uyumlu olup olmadığını mutlaka sorgulayın

Türkiye 1 Nisan'da 4.5G teknolojisiyle tanışacak. İnternet hızını katlayacak 4.5G dönemi merakla beklenirken; cep telefonu ve SIM kart alacak tüketicilere uyarı geldi. Tüketici Sorunları Derneği Bilişim Komisyonu Üyesi Kerem Ateş, cep telefonu ve SIM kart alımlarında 4.5G uyumuna dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. 4.5G'den, teknolojiye uygun SIM kart ve cihaz kullanıcılarının herhangi bir ek ücret ödemeden yararlanabileceğini anımsatan Ateş, "Ancak yeni teknoloji ile halen kullanılmakta olan cep telefonlarının uyum sorunu ve mevcut sim kartların bu teknolojiyi sağlayamama durumu tüketiciler için sorun olacak" dedi. Türkiye'deki birçok yeni model cep telefonunun 4.5G hizmeti alamayacağını belirten Ateş, 3G hızında internet almaya devam edileceğini söyledi. 




KİTAPÇIĞI SAKLAYIN 

Ateş, şöyle devam etti: "Tüketiciler cep telefonu ve sim kart seçimi yaparken 4.5G'ye uyumlu olup olmadığını mutlaka sorgulamalı. Bunlar uyumsuz olursa, kullanıcı bu teknolojiden yararlanamayacak. Tüketiciler telefon kutusundan çıkan kullanıcı kitapçığı, broşür gibi belgeleri kesinlikle saklamalı." Bu arada, kullanılan cihaz ve SIM kartların 4.5G'ye uyumlu olup olmadığı operatörler aracılığıyla sorgulanabilecek.
 

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.