'Cemaatten mi Atatürk'ten mi yanasınız?'

'Cemaatten mi Atatürk'ten mi yanasınız?'

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer eski Sağlık Bakanı Rifat Serdaroğlu'nun kamuoyunu tahrik eden yazısını sütunlarına taşıdı

Risale Haber-Haber Merkezi

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer eski Devlet ve Sağlık Bakanı Rifat Serdaroğlu'nun kamuoyunu tahrik eden yazısını sütunlarına taşıdı. Egede Sonsöz adlı sitedeki yazısında cemaat ve tarikatlara yönelik ağır hakaretlerde bulunan Serdaroğlu sendikalara, odalara ve iş adamlarına seslenerek, "cemaatten mi Atatürk'ten mi yanasınız" sorusunu yöneltti.

Nakşibendi Dergâhının, 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra, devlet yönetiminde etkin olmaya başladığını ileri süren Serdaroğlu, "Atatürk'ün koltuğuna şimdiye kadar, Nakşibendi Dergâhından iki kişi oturabilmiştir. Bunlar; Turgut Özal ve Abdullah Gül'dür. Bu dergâhın kurucusu, Şeyh Ahmet Ziyaüddin Efendi’dir. Onu da yetiştiren ve “Kürt Hoca” namlı Şeyh Abdurrahman el-Harputi idi" dedi.

Nakşibendiliğin günümüzdeki güçlü kollarından birinin de Menzil Grubu olduğunu yazısına aktaran Serdaroğlu, "Bu dergâh’tan çok daha güçlü" olan tarikatın ise "Said-i Kürdi (Nursi) hareketinden doğan “Fethullah Gülen” hareketi olduğunu ileri sürdü.

"Burası Atatürk Türkiye'sidir" diyerek yazısını sürdüren Serdaroğlu, cemaatlere de ağır hakaretlerde bulundu. Sendikalara, odalara ve iş adamlarına seslenen Rifat Serdaroğlu, "cemaatten mi Atatürk'ten mi yanasınız" sorusunu yöneltti:

"Şimdi gelelim Başsavcı Cihaner’e. Kendisine gelen bir ihbarı değerlendirip, Nakşibendi Tarikatı’na bağlı İsmailağa Cemaati’nin, Gülen ve Menzil tarikatlarının,  yasadışı faaliyetlerini, görevi gereği incelemeye kalktı, başına gelmeyen kalmadı. Sadece onun mu? Gözler o kadar karartılmış ki, MİT mensupları, askerler, “Ergenekoncu” diye cezaevine tıkıldılar. Doymadılar, cemaatler ağızlarından salyalar akıtarak, Ordu Komutanı’nın kellesini istedi. Yapılan hukuksuzluk, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararı ile durduruldu. Yargıtay’da, Danıştay’da alınan kararın hukuka uygun olduğunu oybirliği ile kamuoyuna duyurdu.

"Bir kez daha seslenmek istiyorum. Herkesin tarafını belirlemesi zamanı geçmek üzeredir.
TÜSİAD-TOBB- SANAYİ ve TİCARET ODALARI-MESLEK KURULUŞLARI-SENDİKALAR, lütfen tercihinizi yapın ve sesinizi çıkarın. Cemaatlerden yana iseniz, onu da söyleyin. Lâik Cumhuriyetten, Atatürk’ten, çağdaşlıktan, demokrasi’den yana iseniz konuşunuz. Bugün seslerinizi Türk Milleti olarak duymak istiyoruz.