Cemaatler siyasete yol gösterebilir, ondan yetki çalamaz

Cemaatler siyasete yol gösterebilir, ondan yetki çalamaz

Cemaatler, “resmi ve ücretli” kurumlar değil, gönüller üzerinde kurulu manevi boyutu galip yapılardır. Burada durmayı bilmeleri gerekir.

Risale Haber-Haber Merkezi

Yazar Safa Mürsel, cemaatlerin “resmi ve ücretli” kurumlar değil gönüller üzerinde kurulu manevi boyutu galip yapılar olduğunu belirterek, "Cemaatler siyaset kurumunu ikaz edip yol gösterebilir. Fakat ondan yetki ve rol çalamaz" dedi.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Mürsel'in sözleri şöyle:

"Manevi hayata hizmet amaçlı bir hareketin, siyasette belirleyici olma arayışı kabul edilemez. Bu, cemaat kimliğinden ciddi bir sapmadır.

İktidarın öznesi veya ortağı olmak, Cemaatlerin değil, siyasi kimlikli yapıların işidir. Cemaat kimliği, aktör olarak siyasete  taşınamaz.

Cemaatler, İslamın ilim ve irfan tarihinin münbit ve masum kaynaklarıdır. Misyonları akıl ve kalplere ulaşarak irşad ve tebliğdir.

Cumhuriyet döneminin iman ve kimlik tahribatını, bütün olumsuz şartlara rağmen cemaatler, manevi ve ahlaki derslerle tamir ettiler.

Cemaatler, “resmi ve ücretli” kurumlar değil, gönüller üzerinde kurulu manevi boyutu galip yapılardır. Burada durmayı bilmeleri gerekir.

Cemaatler sosyal dokunun manevi ve irfani sığınaklarıdır. Siyaset kurumunu ikaz edip yol gösterebilir. Fakat ondan yetki ve rol çalamaz.

İslam tarihinde siyasette rol arayanlar değil, hayatı pahasına, şeytandan kaçarcasına siyasetten uzak duran alimler itibarlı ve ölümsüzdür.

Safa Mürsel'in konuyla ilgili yazısı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum