Çayı en çok içen ülkeler

Çayı en çok içen ülkeler

Hangi ülkede hangi oranda çay içiliyor ve kim, çayı nasıl seviyor? İşte en fazla çay tüketen ülkeler ve çay içme usulleri…

TÜRKİYE

Statista’nın verilerine göre Türkiye 2022’de Türkiye’de her 10 kişiden 9’u düzenli olarak çay tüketiyor. Öyle ki 56 ülkede yapılan ankete göre Türkiye yüzde 90’la 2022’de en fazla çay içilen ülke oldu. Türkiye’de çay, iki parçadan oluşan bir çaydanlık yardımıyla demleme usulüyle yapılıyor. Çay Türkiye’de misafirlere sunulan en önemli ikramlar arasında yer alıyor.

KENYA

Kenya’da çay, günün her saatinde tüketilebiliyor. Yanında genellikle atıştırmalık ve tatlı ikram edilmeden tek başına tüketiliyor. Kenya’da çay tüketme oranı yüzde 83.

PAKİSTAN

Pakistan’da çay içme oranı yüzde 83. Ülkede siyah çay genellikle kakule, tarçın, karanfil, zencefil gibi baharatlarla karıştırılarak hazırlanıyor. İsteğe göre limon dilimi de ekleniyor.

FAS

Fas’ta çay içme oranı yüzde 80. Geleneksel Fas Çayı, yeşil çay ve nane karıştırılarak hazırlanıyor. Fas çayı, sağlığa olan faydaları dolayısıyla halk tarafından çokça tercih ediliyor.

HİNDİSTAN

Hindistan’ın çay içme oranı yüzde 72. Ülkede çay genellikle sütle servis ediliyor. Süt ve şekerin yanı sıra tercihe göre bir çeşit çeşni olan masala da çaya eklenebiliyor.

İRLANDA

İrlanda’da çay, tıpkı İngiltere’deki gibi sütle tercih ediliyor. Yine çayı tatlandırmak için şeker veya bal da kullanılıyor. İrlanda’da çay tüketme oranı yüzde 69.

BİRLEŞİK KRALLIK

Birleşik Krallık`ta siyah çay sütle birlikte servis ediliyor. Çay içme oranının yüzde 59 olduğu Birleşik Krallık`ta, çay porselen çaydanlıkta demleniyor.

ALMANYA

Almanların yüzde 56’sı çayı düzenli olarak tüketiyor. Çay özellikle Almanya’nın kuzeybatısında rağbet görüyor. Doğu Frizyeliler, çaylarını krema ve akide şekeriyle birlikte içmeyi seviyor.

AMERİKA

Çay Amerika’da genellikle soğuk olarak tüketiliyor. Bunun için çayı buzla karıştırıp limonla içmeyi tercih ediyorlar. Amerika’da çay içme oranı yüzde 49.

ÇİN

Çay Çinliler için büyük önem taşıyor. Yeşil, siyah, beyaz gibi pek çok çay çeşidinin bulunduğu Çin’de çay içme oranı yüzde 45.

İSPANYA

İspanya’da siyah çaydan bitki çaylarına kadar pek çok çay çeşidi bulunuyor. Yapılan araştırmaya göre ülkede çay içme oranı yüzde 39.

trthaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.